Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Jesper Hildebrandt Lillelund Jørgensen

Jesper Hildebrandt Lillelund Jørgensen er den første mandlige sygeplejerske, der har modtaget Florence Nightingalemedaljen.

Jesper Hildebrandt Lillelund Jørgensen startede i forsvaret, hvor han opnåede grad af oversergent. Dernæst valgte han sygeplejerskeuddannelsen for at kunne arbejde i internationalt humanitært hjælpearbejde.

Som færdiguddannet i 1997 fulgte Jesper et af de for mandlige sygeplejersker typiske karriereforløb. Først skadestue/modtagelse (Næstved), så brandsårsafdelingen i Hvidovre og på Rigshospitalet og endelig internationalt hjælpearbejde.

I 1998 kom ud på sin første mission for Læger uden Grænser i Koloni 33 i Sibirien, hvor Læger Uden Grænser nogle år tidligere havde startet et tb-behandlingsprojekt for de op mod 2.000 tuberkuløse mandlige fanger mellem 14 og 85 år.

Siden har han været udsendt til Afghanistan, og under krigen i Kosovo var han med til at opbygge Læger uden Grænsers flygtningelejre i det nordlige Albanien. Efterfølgende var han udsendt som koordinator i Kismayo i Somalia og Ajiep i Sydsudan.

Jesper Hildebrandt Lillelund Jørgensen har også udført HR-opgaver for Læger uden Grænser i Brasilien, Indien, Malawi og Mozambique.

I 2001 arbejdede Jesper Hildebrandt Lillelund Jørgensen på asylcentret Margretheholm i København.

Jesper Hildebrandt Lillelund Jørgensen modtog Florence Nightingalemedaljen for sit bidrag til uddannelse af russiske sygeplejersker med arbejdet i tuberkulosebehandling i russiske fængsler.

 

Artikler om Jesper Hildebrandt Lillelund Jørgensen     

Ikke noget for tøsedrenge. 2001  

Medalje efter 20 måneders indsats. 2001   

 

Kilde

Jan René Westh. Danske modtagere af Florence Nightingale-medaljen 1920 - 2009- Ordenshistorisk Tidsskrift. Dec. 2009, nr. 35