Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

SLS-Silkeborg

SLS-Silkeborg er lokalbestyrelsen for alle SLS-medlemmer, der læser til sygeplejerske på sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share

SLS-Silkeborg blev genstiftet d. 12. januar 2011. Vi er en lokalbestyrelse for alle SLS-medlemmer på Silkeborg Sygeplejeskole. 

Vores vision er at forbedre vilkårene for SLS-medlemmer på Silkeborg sygeplejeskole og skabe et godt studiemiljø for de studerende.

Kom forbi til en snak

Vi holder til på Silkeborg Sygeplejeskole i lokale 192. Vi mødes ca. en gang om måneden til lokalbestyrelsesmøde. Er du studerende på Silkeborg Sygeplejeskole og har lyst til at være aktiv medlem, kan du kontakte et af lokalbestyrelsesmedlemmerne på skolen (se oversigten her til højre) eller skrive til os på silkeborg-sls@hotmail.com.
 
 

Ordinær generalforsamling 2014

SLS-Silkeborg afholder ordinær generalforsamling 27. marts 2014 kl. 15.00.
Generalforsamlingen afholdes på Sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg, lokale B193.
Se dagsorden for generalforsamlingen her.
 
 

ekstraordinær generalforsamling i SLS-Silkeborg

SLS-Silkeborg afholder ekstraordinær generalforsamling den 27. november 2013 kl. 15.30. Generalforsamlingen afholdes Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg, i lokale B193.
Se indkaldelse her (pdf).

 

Generalforsamling
​SLS-Silkeborg holder generalforsamling den 13. marts klokken 16. Det finder sted på Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg i lokale 193B. 

Du kan se dagsorden her:

generalforsamling 2013.docxDagsorden 

Du kan læse referatet fra generalforsamlingen her:

generalforsamling 2013.pdfReferat

Foredrag om at være Sygeplejerske i felten en stor succes

SLS-Silkeborg inviterede d. 29 oktober til foredrag med Christian B. Kummerfeldt på Campus Silkeborg. 50 studerende samt en lærer fra sygeplejeskolen havde fundet vej til foredraget. ”At være feltsygeplejerske i Afghanistan” var fokus for aftenens oplæg fra Christian B. Kummerfeldt. Dette gav rig mulighed for diskussion og debat, hvor også det religiøse aspekt omkring sygepleje i Afghanistan blev debatteret. Aftenen åbnede op for overvejelser om nye muligheder i sygeplejen, og der var efterfølgende positiv feedback fra de studerende, der deltog.

Tur til Anatomisk Institut for Modul 3

SLS-Silkeborg arrangerede den 2. oktober 2012 en tur til Anatomisk Institut i Aarhus for hold F12. Bussen var fyldt med 36 spændte studerende. 

Da vi ankom til Anatomisk Institut, ventede der os et foredrag med en af konservatorerne. Foredraget gav os indsigt i, hvad Anatomisk Institut er, og hvad de medicinstuderendes uddannelse indebærer. Der var rig mulighed for at stille spørgsmål både om stedet, uddannelsen og om donorerne. 

Efterfølgende fik de studerende mulighed for at komme helt tæt på mange af menneskets organer, hvor flere sanser kom i spil. Vi fik både lov til at se og føle på de forskellige organer – og for de fleste var dette en meget speciel og grænseoverskridende oplevelse. 

Alle var dog enige om, at hele oplevelsen gav en bedre forståelse af anatomien og fysiologien, og derfor kan dagen både beskrives som sjov, spændende og lærerig.

Silkeborg1.png

Arrangement med Karin Dyhr

Mandag d. 7. maj 2012 bød SLS-Silkeborg velkommen til et 3½ timers langt foredrag af oplægsholderen Karin Dyhr.
Udsat for incest som barn, diagnosticeret med borderline, selvskadende og vejen ud af sygdommen og diagnosen efter ca. 80 indlæggelser på 17 år. Det var de temaer, som Karin Dyhr holdt oplæg om under sit besøg på Silkeborg Sygeplejeskole. Igennem fortællinger fra sine indlæggelser fortalte hun også, hvordan mødet med psykiatrien havde været for hende.

Alle SLS-medlemmer på sygeplejeuddannelsen var indbudt til arrangementet, og både de, der havde været i psykiatrien, og de, der endnu ikke har mødt psykisk syge patienter, mødte op. Der blev tilkendegivet tilfredshed fra såvel nye studerende som "ældre" studerende - nogle glædede sig til at komme ud og opleve det, der blev snakket om, mens andre syntes, det havde været godt at se tilbage på det, de havde udført eller mødt i klinikken, og derudover få en anden synsvinkel på det, end den psykiatriske sygeplejerskes.

Arrangement, der varede 31/2 time, trak 86 interesserede SLS-medlemmer til huse. Deltagrne tog flittigt del i debatten om, hvad de tænkte og følte omkring "borderlinere" i psykiatrien. Derudover var de ikke blege for at spørge ind til og undre sig over det, der blev fortalt. Karin Dyhr havde medbragt eksemplarer af hendes to bøger : "Glaspigen" & "Bag om borderline" - alle bøger blev revet væk! I billetprisen på 25 kr. var inkluderet kaffe, te, kage og chips, som blev nydt i pausen, mens emnet blev diskuteret flittigt blandt sygeplejestuderende på tværs af moduler.

SLS-Silkeborg har kun fået positive tilbagemeldinger på arrangementet, og vi har været glade for den store opbakning, vores medlemmer har givet. 
 

 

Tur til Anatomisk Institut i Aarhus

SLS-Silkeborg arrangerede den 13. marts 2012 en tur til Anatomisk Institut i Aarhus for hold E11. Vi tog ca. 40 studerende af sted til Aarhus. På turen fik de studerende mulighed for at komme helt tæt på menneskekroppen og fik indsigt i lægernes uddannelse og mulighed for selv at se og føle nogle af de legemsdele, som lægerne arbejder med. Det var en god og lærerig dag, hvor der var mulighed for at få sat billeder på de anatomiske begreber fra undervisningen.

 silkeborg.jpg 


Publiceringsdato:
13. januar 2011