Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 

79 resultater passer på din søgning

Viser side 1 af 8
Nyhed

Færre nyfødte genindlægges

Antallet af genindlæggelser af nyfødte er faldet markant det seneste år, viser nye tal fra Statens Serum Institut. Det glæder formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, der mandag kommenterede på udviklingen i flere medier. Blandt andet i DR 2 Morgen.
Nyhed

LO-FTF går til valg med lønmodtagernes dagsorden

Ingen ved, hvornår Statsminister Helle Thorning-Schmidt trykker på valgknappen, men to ting er sikkert: Valget nærmer sig, og LO og FTF er klar med en storstilet kampagneindsats og 22 politiske forslag til politikerne. De to hovedorganisationer har slået kræfterne sammen for at øge den politiske indflydelse til lønmodtagerne.
Nyhed

Ny kommunikationschef i DSR

Dansk Sygeplejeråd har ansat den 47-årige Katrine Nielsen som ny kommunikationschef og ansvarshavende chefredaktør for Sygeplejersken. Dermed bliver det en erfaren og innovativ bladprofil, der kommer i spidsen for de 73.000 sygeplejerskers fagblad.
Nyhed

Regeringen styrker forebyggelsen af arbejdsrelateret vold

Hver 10. sygeplejerske har oplevet at blive udsat for arbejdsrelateret chikane i sin fritid. Nu udvides arbejdsmiljøloven, så arbejdsgiverne bliver forpligtede til at forebygge, at medarbejderne udsættes for arbejdsrelateret vold og chikane i deres fritid.
Nyhed

Regeringen styrker forebyggelsen af arbejdsrelateret chikane i fritiden

Hver 10. sygeplejerske har oplevet at blive udsat for arbejdsrelateret chikane i sin fritid. Nu udvides arbejdsmiljøloven, så arbejdsgiverne bliver forpligtede til at forebygge, at medarbejderne udsættes for arbejdsrelateret vold og chikane i deres fritid. Det sker, når Folketinget senere i dag vedtager et forslag fra regeringen om at udvide arbejdsmiljøloven. Sygeplejeråd roser lovændringen.
Nyhed

Det handler om ressourcer

De seneste dage har flere medier beskrevet, hvordan forældre til dødfødte nærmest lades i stikken på nogle hospitaler. Den manglende hjælp er ofte udtryk for manglende ressourcer på landets barselsafsnit og svangreklinikker. Og det er ikke godt nok, skriver formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen og afdelingssygeplejerske på Svangreklinikken OUH Hanne Toft-Andersen i et indlæg.
Nyhed

Forældre til dødfødte børn har brug for nærvær

Den seneste tid har debatten om hjælp og støtte til forældre til dødfødte børn fyldt meget i den offentlige debat. Mest af alt har de brug for nærvær, siger sygeplejerske. Formand for Fagligt Selskab for Gynækologiske og Obstetriske Sygeplejersker Helle Frandsen peger på, at ressourcer og kompetencer hos personalet er vigtigt for at sikre støtte til de ramte familier.
Nyhed

Louise rykker fra Riget til Rønne

Det er svært at få hele familier til at rive rødderne op og rykke til Bornholm. Derfor mangler solskinsøen sygeplejersker. Men job på Bornholm giver bredere kompetencer, mener vicedirektør.
Nyhed

Chikaneramt sygeplejerske: På tide med lovforslag

Regeringen foreslår nu, at vold og trusler i fritiden skal være omfattet af arbejdsmiljøloven. Forslaget vil komme sygeplejersker til gode, lyder det fra Marianne Jæger, der selv har oplevet at blive truet i sin fritid.
Nyhed

Kronik: Er nedskæringer vejen frem for psykiatrien?

Det er væsentligt, at plejepersonalets bemanding og kompetencer er i overensstemmelse med de behov, patienten har, og de krav, der stilles til de sundhedsfaglige indsatser, skriver fire udviklingssygeplejersker i psykiatrien i en kronik.