Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
Særudstilling Piger i hvidt - uniformens historie

Den gode sygepleje blev lært på afdelingen

Stuegang - et fast ritual

Sygepleje i renæssancen

  • Særudstilling Piger i hvidt - uniformens historie
  • Den gode sygepleje blev lært på afdelingen
  • Stuegang - et fast ritual
  • Sygepleje i renæssancen

​ÅBENT HELE EFTERÅRSFERIEN

 

 Et hospital for 90 år siden

 

- Øresundshospitalet i København.
De store supersygehuse er på vej. Moderne, med de seneste teknologiske landvindinger og med enestuer til de fleste patienter. Men hvordan var et hospital indrettet i 1920-30'erne?
Læs mere

 

 Hjemmesygepleje anno 1954

 
200x200 hjemmesygeplejerske saarskift.jpgI 1954 udgav Dansk Sygeplejeråd en praktisk vejledning for hjemmesygeplejersker - fascinerenende læsning.

Læs mere 

 

 Piger i hvidt

 

Sygeplejerskeuniformen.
Fra 6. til 25. oktober kan du se sygeplejerskeuniformer siden 1800-tallet.For børnene er der uniformer i børnestørrelser, rigtige vugger og hospitalsting. 
Læs mere.

 

 De hvide busser

 

Demonstration paa Stroeget 1969.jpgFor 70 år siden kørte de hvide busser kz-fanger fra koncentrationslejrene til Sverige via Danmark. Læs om aktionen og sygeplejerskernes indsats de sidste måneder af 2. verdenskrig.
Læs mere   

 

 Sygeplejens historie fra middelalderen og til i dag

 De første faguddannede sygeplejersker var katolske nonner, der i middelalderen udførte højt kvalificeret sygepleje. I midten af 1800-tallet opstod de protestantiske diakonissehuse i Tyskland, i Danmark og de øvrige skandinaviske lande for at yde faglært sygepleje, og i London lagde Florence Nightingale i 1860 grunden til den moderne sygepleje med åbningen af den første "verdslige" sygeplejeskole ved St. Thomas Hospital.

I Danmark begyndte den verdslige sygepleje på Kommunehospitalet i København i 1876, hvorfra den professionelle sygepleje bredte sig til resten af landet.

Læs meget mere om sygeplejens historie i Europa og i Danmark    

 

 Arrangementer