Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 

Jeg vil være sygeplejerske

Sygeplejerskeuddannelsen åbner en verden fuld af muligheder

Sygeplejerskefaget er et fag, der kræver noget af dig. Du får et stort ansvar og får samtidig en masse igen i en udfordrende og alsidig hverdag, gode kolleger, høj jobsikkerhed og en lang række muligheder for at videreuddanne dig. Det er et fag, hvor du aldrig kommer til at kede dig og konstant udvikler dig både personligt og fagligt.

Sygeplejerskeuddannelsen varer tre ½ år og veklser mellem teoretisk undervisning og praktik. Praktikforløbene foregår typisk på sygehusene og i den kommunale hjemmepleje, hvor du som sygeplejestuderende tidligt i studiet får mulighed for at prøve din nye viden af blandt patienter, sygeplejersker og andre sundhedsprofessionelle. Og har du mod på udlandet, er der allerede i uddannelsesforløbet mulighed for at rejse ud via et internationalt studieophold.

Det er et bredt studium med mange forskellige fagområder, der åbner for mange forskellige jobmuligheder. Der er stor forskel på at arbejde på f.eks. en medicinsk afdeling, en børneafdeling, en skadestue eller i en lægekonsultation. En del vælger også at arbejde i udlandet for f.eks. Læger uden grænser eller Røde Kors. Mulighederne står i kø for den færdiguddannede sygeplejerske, og det helt unikke ved sygeplejeuddannelsen er, at den kan bruges i hele verden. Få mere at vide nedenfor. 

 

Film om sygeplejerskers og studerendes hverdag

 
Tjek, om sygeplejerskeuddannelsen er noget for dig. Læs mere 
 
 
 
 
 

Sygeplejerskeuddannelsens hjemmeside
  

Sygeplejeskolerne har en fælles hjemmeside, hvor du finder oplysninger om alt, der har med sygeplejerskeuddannelsen at gøre. Læs mere 
 
 
 

Mænd er også sygeplejersker

Sygeplejen er ikke kun for kvinder. To mandlige sygeplejersker gør op med den stereotype opfattelse af det, der bliver opfattet som et kvindefag.
Læs mere
  
 

 
Verdens bedste uddannelse, der åbner en verden af muligheder

 Sygeplejestuderende 90x90.jpg

Uddannelsen til sygeplejerske er en professionsbacheloruddannelse og varer 3½ år. Læs mere
 


    

SLS – Sygeplejestuderendes Sammenslutning

Sygeplejestuderendes Landssammenslutning varetager dine interesser som sygeplejestuderende.
Læs mere
   
 
 

Lovgrundlag for sygeplejerskeuddannelsen

Her finder du lovgrundlaget for sygeplejerskeuddannelsen.
Du finder også historisk lovstof om uddannelsen. Læs mere