Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 

Jeg er master / kandidat / ph.d

Få overblik over dine muligheder, når du har suppleret sygeplejerskeuddannelsen med en videreuddannelse på master-, kandidat- eller ph.d.-niveau.

Sygeplejerskeuddannelsen er indgangen til mange forskellige jobmuligheder, men nogle sygeplejersker  vælger også at videreuddanne sig yderligere. Således havde omtrent 3.500 beskæftigede sygeplejersker - svarende til ca. 5 pct. af alle sygeplejersker per 1. januar 2013 valgt at supplere deres grunduddannelse med en videreuddannelse på master- eller kandidatniveau. Ca. 160 sygeplejersker har gennemført et ph.d.-forløb.  

Dansk Sygeplejeråd organiserer 7 ud af 10 beskæftigede sygeplejersker med en videreuddannelse på master-, kandidat- eller ph.d.-niveau. 

 

karriereveje


Her har vi samlet relevante links for sygeplejersker, der fx arbejder med avanceret klinisk praksis, forskning og udvikling, uddannelse og undervisning, som konsulent inden for et fagligt område eller ledelse.

 

 ​

dine løn og ansættelsesvilkår


Søg altid råd og vejledning hos DSR, inden du forhandler løn. Vi har lokalt kendskab til dit kommende ansvarsområde. Kontakt din lokale kreds eller ring på 3315 1555.

  

udvid dit faglige netværk


Som sygeplejerske med videreuddannelse har du mulighed for at styrke din faglige viden, udvide dit netværk og udveksle faglige synspunkter med kollegaer fra hele landet i et af vores 36 Faglige Selskaber. Det kunne fx være i Fagligt Selskab for Sygeplejersker der arbejder med udvikling og forskning, Undervisende sygeplejersker eller for ledende sygeplejersker. ph.d.


Har du en kandidatgrad og lyst til at tage en forskeruddannelse, kan du gå videre med et ph.d -studium. Det kan foregå på forskellige måder – som en almindelig ph.d.-uddannelse eller  en erhvervs-ph.d..

 

 ​​ 

dit medlemskab i dsr


For at målrette vores tilbud og aktiviteter direkte til dig, har vi brug for at vide, hvor du arbejder, hvad du arbejder med, samt hvilken videreuddannelse du har gennemført.

 

​  

 del din viden


Vil du skrive en artikel i Sygeplejersken på baggrund af dit speciale eller din afhandling, så læs manuskriptvejledning i Sygeplejersken eller kontakt fagredaktør Jette Bagh.

Sygeplejersker, der skal forsvare eller har forsvaret akademiske afhandlinger over kandidatniveau, kan få optaget et resumé i Sygeplejersken.

Dit medlemskab​ ​