Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 

​Persondatapolitik på dsr.dk

1. Generelt

Når du klikker dig ind på hjemmesiden dsr.dk indsamler Dansk Sygeplejeråd oplysninger om dig. Nedenfor kan du læse om de informationer, der indsamles, herunder hvordan oplysningerne behandles, hvad de bruges til, hvem der har adgang til oplysningerne og hvem du kan kontakte, hvis du har spørgsmål eller indsigelser vedrørende de indsamlede oplysninger.
 
Dansk Sygeplejeråd indsamler oplysninger om dig på to måder:
- Ved brug af cookies
- Ved at du selv afgiver oplysninger
 

2. Personoplysninger

2.1 Hvad er personoplysninger?

Dansk Sygeplejeråd beder om dine personlige og brugerrelaterede oplysninger, når du anvender tjenester på dsr.dk eller tilmelder dig nyhedsbreve, konkurrencer m.v. Det er fortrinsvis oplysninger som navn, personnummer, adresse, postnummer, e-mail, køn og alder, men kan også være oplysninger om interesser, kendskab til internettet osv. I forbindelse med køb eller tilmelding til en service er obligatoriske oplysninger markeret tydeligt på formularen. Afgivelse af øvrige oplysninger i forbindelse med køb eller tilmelding til en service er frivilligt.
 

2.2 Hvor længe opbevarer vi personoplysninger?

Når du anvender services, tilmelder dig arrangementer eller køber varer på dsr.dk, har vi brug for dine personoplysninger som dokumentation, indtil handlingen er gennemført, en eventuel fortrydelsesfrist er udløbet, og fristen for betalinger er udløbet. Derefter bliver oplysningerne arkiveret. Tilmelder du dig nyhedsbreve og konkurrencer m.v., gemmes dine oplysninger efter tjenesten er afmeldt.
 

2.3 Hvad bruger vi personoplysninger til?

De personoplysninger vi indsamler om dig, bruges først og fremmest til at gennemføre det køb eller den service, som oplysningerne er indsamlet i forbindelse med. Oplysningerne bruges derudover i Dansk Sygeplejeråd for at få større kendskab til dig. Denne brug kan bl.a. omfatte undersøgelser og analyser, der er rettet mod en forbedring af vore produkter, tjenester og teknologier, samt visning af indhold og reklamer, der er tilpasset dine interesser og hobbyer.
Oplysningerne bliver ikke videregivet til tredjepart, medmindre du giver særskilt accept hertil, eller persondataloven undtagelsesvis tillader videregivelse af generelle kundeoplysninger.
 

2.4. Beskyttelse af personoplysninger

Ifølge persondataloven skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Vi gemmer de personlige oplysninger, du afgiver, på computere med begrænset adgang, som er placeret i kontrollerede faciliteter, og vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at afgøre, om vores brugeroplysninger håndteres forsvarligt, og under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger.
 
Vi gør hvad vi kan for at have optimal sikkerhed, men ulovlig indtrængen kan være svært at gardere sig mod. Det betyder, at der er en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger, når data sendes og opbevares elektronisk. Vær opmærksom på, at du afgiver dine personlige oplysninger på eget ansvar.
 

2.5. Ændringer i behandlingen af personoplysninger

Den hurtige udvikling af internettet betyder, at ændringer i vores behandling af personoplysninger kan blive nødvendige. Vi forbeholder os derfor ret til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger. Gør vi det, retter vi selvfølgeligt datoen for "sidst opdateret" nederst på siden. I tilfælde af væsentlige ændringer giver vi dig besked i form af en synlig meddelelse på vores hjemmesider.
 

3. Cookies

3.1. Hvad er cookies?

Første gang du besøger en af Dansk Sygeplejeråds hjemmesider modtager du automatisk en eller flere cookies. En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din webbrowser (f.eks. Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari, Opera el. lign.), og som registrerer dig som unik bruger. Cookies gør det lettere at anvende internettet, fordi du ikke hele tiden skal begynde forfra. Websitet kan med andre ord bruge en cookie til at huske information om dine præferencer. Det er fx en cookie der gør, at du ikke behøver at logge ind på subsites, som fx de faglige selskaber, hver gang du kommer på besøg.
 

3.2 Hvad bruger vi cookies til?

Cookies er med til at fortælle Dansk Sygeplejeråd om dit besøg. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og give dig en bedre oplevelse, når du besøger dsr.dk. For at fastlægge, hvem der besøger Dansk Sygeplejeråds hjemmesider, bruger vi cookies til at føre demografiske og brugerrelaterede statistikker. Her indsamler vi informationer om hvor lang tid du besøger hjemmesiden, hvilke sektioner og hvor mange artikler du læser, om din computer har besøgt os før, hvilken browser og styresystem du bruger, IP-numre, osv. På den måde kan vi hele tiden arbejde med at optimere websitet og skabe mere interessant indhold, som vises optimalt på din computer. 
Disse cookies kaldes førsteparts-cookies og sættes af Dansk Sygeplejeråd.
 

3.3 Hvilke cookies anvender Dansk Sygeplejeråd?

Custom authentication cookie (krypteret cookie)
Når du logger ind på dsr.dk gemmer vi en krypteret cookie med dit brugernavn. Vi bruger dit brugernavn til at tilpasse indholdet til dig på Min Side, vise Min Profil, give dig mulighed for at anvende selvbetjening, m.m.
Authentication ticket (krypteret cookie)
Hver gang du besøger en side på dsr.dk som kræver, at du er logget ind, tjekker systemet via en krypteret cookie om du er logget ind tidligere og sender de nødvendige informationer. Såfremt du er logget ind, slipper du således for at logge ind gentagne gange.

Member number cookie
På udvalgte steder på dsr.dk tilbyder vi dig tjenester som ligger på andre placeringer end dsr.dk. For at undgå, at du bliver bedt om at logge ind flere gange i løbet af ét besøg, sætter vi en cookie, som kan verificere, at du er logget ind på dsr.dk, før du besøger den eksterne placering. Det gør det blandt andet nemmere for dig at anvende selvbetjening og handle i vores webshop.

3.3. Hvor længe opbevarer vi cookies?

De cookies, der er sendt til dig, vil blive opbevaret på dit udstyr i et varieret antal måneder fra sidste gang du var inde på en af Dansk Sygeplejeråds hjemmesider. Hver gang du genbesøger en hjemmeside, forlænges perioden. De pågældende cookies slettes automatisk efter deres udløb. Du kan læse nedenstående om, hvordan du kan slette disse cookies.
 

3.4 Hvordan undgår du cookies?

Hvis du ikke ønsker at modtage cookies kan du blokere for alle cookies, slette eksisterende cookies fra din harddisk eller modtage en advarsel, før der gemmes en cookie. Klik her for at få en vejledning i, hvordan dette indstilles i din browser
 
Vi gør opmærksom på, at vejledningen er opstillet for langt de fleste browsere, men enkelte er ikke nævnt.
Du kan altid bruge hjælpefunktionen i din browser for at få mere information om cookie-indstillinger. Dette gør du typisk ved at trykke ”F1” på din pc. Søg efter "cookies".

3.5 Cookies fra Google (trafikmålinger)

Dansk Sygeplejeråd benytter cookies fra Google. Målingerne udføres under nøje iagttagelse af den persondataretlige regulering.
Formålet med disse cookies er, at danne statistisk information om hele internetbruger-gruppen, der gør det muligt at bestemme f.eks., hvilke hjemmesider der er mest populære i de forskellige demografiske grupper. Oplysningerne præsenteres kun til andre personer eller virksomheder i samlet form.
Oplysningerne videregives til tredjeparter herunder Dansk Sygeplejeråds samarbejdspartnere i anonymiseret form med det formål at målrette kommunikation og opnå bedre viden om brugere på den enkelte hjemmeside og det danske marked generelt. Oplysninger videregives også til tredjeparter, hvis dette kræves i medfør af myndighedskrav.
Du kan fravælge at indgå i Google målingen her
 

3.6 Kontakt

Hvis du ønsker adgang til de oplysninger, som er registreret om dig hos Dansk Sygeplejeråd, skal du rette henvendelse på helpdesk@dsr.dk eller telefon 33 15 15 55. Er der registreret forkerte data, eller har du andre indsigelser, kan du rette henvendelse samme sted. Du har mulighed for at få indsigt i, hvilke informationer der er registreret om dig, og du kan gøre indsigelse mod en registrering i henhold til reglerne i persondataloven.
 
Med venlig hilsen
Dansk Sygeplejeråd
Sankt Annæ Plads 30
1250 København K
Postbox 1084
1008 København K
dsr@dsr.dk
Tlf.: 3315 1555
Fax: 3315 2455
cvr.nr. 54928815
 
 
Sidst opdateret 27.08.2012