Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 
Nr. 12 - 8. årgang
DSR: FOR LIDT LIGELØN I REGERINGENS PLAN
Regeringen har fremlagt en ny handlingsplan for det kommende års ligestillingsarbejde, hvor øremærket barsel til mænd er et af initiativerne. Men planen savner konkrete forslag, der kan ændre væsentligt på de store uligheder, som skyldes det kønsopdelte arbejdsmarked, mener Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.
UDDANNELSE
UNDERVISERE ERSTATTES AF STUDERENDE
På en af landets største professionshøjskoler Metropol i København får sygeplejerskestuderende ikke altid undervisning af faguddannede lærere, men i stedet af studerende. Det rammer fagligheden, lyder kritikken. Institutchefen mener ikke, at sagen er hverken sort eller hvid.
ARBEJDSSKADE
MEDLEMMER FÅR MILLIONER I ERSTATNING
Dansk Sygeplejeråd har genoptaget 54 sager om erstatning for arbejdsskader siden en principiel dom i Højesteret. Det har betydet, at sygeplejersker med arbejdsskader nu har fået over 8 mio. kr. i erstatning.
OPERATIONSSYGEPLEJE
SYGEPLEJERSKER MED VIDEREUDDANNELSE ER EN FORDEL PÅ OPERATIONSSTUEN
En undersøgelse af operationssygeplejerskers funktion på landets operationsstuer har vist, at det kræver både teknisk flair og evnen til at yde professionel omsorg og kommunikation at assistere ved operationer. Det lægger op til videreuddannelse af operationssygeplejerskerne, mener Dansk Sygeplejeråd.
DEBAT
PRIORITERINGER PRESSER ETIKKEN
Behandlingsgaranti og massivt fokus på produktivitet er nogle af hovedårsagerne til, at etikken på landets sygehuse ikke altid har de bedste kår.
ARBEJDSMILJØ
NYT OM ARBEJDSMILJØ
Læs om, hvordan man kan forbedre indeklimaet under hjemmebesøg hos borgere, der ryger.

 

 Annoncer

 

 

Kort nyt
DET BETALER SIG AT FOREBYGGE ULIGHED I SUNDHED
De sidste 10 år er der blevet et stadig større helbredsmæssigt skel mellem danskerne. Hvordan kan vi stoppe den negative udvikling og sikre, at socialt udsatte også får en bedre sundhedstilstand? Det vil sundhedsministeren, eksperter og organisationer komme med bud på løsninger på ved Ulighedens Topmøde, som er arrangeret af tænketanken Cevea og Dansk Sygeplejeråd, den 14. marts, 2012 i København.
SYGEPLEJERSKER SLÅR ET SLAG FOR YTRINGSFRIHED
Sygeplejersker er en af de mest troværdige grupper i samfundet. Ny temaside om ytringsfrihed giver råd og vejledning til sygeplejersker – f.eks. når de vil deltage i den offentlige debat.
BRUG FOR FLERE HYGIEJNESYGEPLEJERSKER
Stadigt flere danskere bliver smittet med bakterier, som de i værste fald kan dø af, fordi bakterierne er blevet resistente over for de fleste former for antibiotika. Det skriver Politiken lørdag. Mere fokus på hygiejne er en del af svaret, særligt i kommunerne, lyder reaktionen fra Dansk Sygeplejeråd.
DSR: LØFTERIGT REFORMUDSPIL
Der er flere gode takter i regeringens ny reformudspil om fleksjob og førtidspension, lyder det fra Dansk Sygeplejeråd, der særligt hæfter sig ved den koordinerende styrkelse af indsatsen for de svage unge, og fordelen ved medlemskab af a-kasse, hvis man skal i fleksjob.
HUSK SYGEPLEJENS DAG 12. MAJ
Den 12. maj afholder Dansk Sygeplejeråd Sygeplejens Dag, som er en faglig og festlig dag i Tivoli for landets sygeplejersker. Er du opdateret på, hvad der skal ske, og har du husket at tilmelde dig?