Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
Nr. 7 - 12. årgang
 
Sygeplejersker skal have ret til at ordinere medicin

En række kommunale sundhedsdirektører foreslår i et indlæg i Berlingske, at sygeplejersker i begrænset omfang skal have ret til at ordinere medicin. Et ønske Dansk Sygeplejeråd hilser velkomment – og ikke mindst nødvendigt.
Læs mere

TROVÆRDIGHED
Sygeplejerskers troværdighed i top

En ny analyse fra Radius Kommunikation viser, at sygeplejerskerne stadig er blandt de faggrupper, danskerne mener, er de mest troværdige.
Læs mere

SUNDHEDSPOLITIK
Overbelægning ikke løst med finanslov

Regeringen har landet finanslovsaftalen for 2016 sammen med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti. Læs DSR’s reaktion her.
Læs mere

ARBEJDSMILJØ
Sygeplejersker kræver ændring af lov om erstatning til voldsofre

​En række fagforeninger, herunder Dansk Sygeplejeråd, går nu sammen til politikerne i Folketingets retsudvalg for at få ændret lovgivningen om erstatning til voldsofre. Budskabet er, at det ikke længere skal kræve en politianmeldelse for at få ret til erstatning, hvis ansatte i pleje-, behandlings- og omsorgssektoren har været udsat for vold.
Læs mere


Kort nyt

Sygeplejersker og læger har for lidt tid til at inddrage patienter
Tid, lokaler med ro og kendskab til redskaber er afgørende for, at sundhedsprofessionelle kan inddrage patienterne.
Læs mere

Forrykt at indføre betaling for uddannelse
Uddannelsesminister Esben Lunde Larsen foreslår, at professionsbachelorer skal kunne sendes på suppleringskurser, som de selv skal betale, før de kan begynde på en kandidatuddannelse. Det vil koste sygeplejersker dyrt, og det hører ingen steder hjemme, at man selv skal betale for sin uddannelse i det ordinære uddannelsessystem, understreger Dorte Steenberg, næstformand i Dansk Sygeplejeråd.
Læs mere

FTF-kongres siger ja til at udvikle samarbejdet med LO
FTF’s kongres har vedtaget at afklare mission og visioner samt det politiske og økonomiske grundlag for en eventuel ny hovedorganisation sammen med LO.
Læs mere

Video: Egen opsparing giver større frihed
I november var de delegerede sygeplejersker samlet til seminar i pensionskassen PKA. Her diskuterede de bl.a. pensionskassens investeringer i hospitaler, og om det kan betale sig at spare op til pensionen. Se reportagevideo fra dagen her.
Læs mere

Workshop: Bliv inddragelsespilot
Arbejder du til daglig med at inddrage patienter og pårørende? Og vil du gerne støtte din afdeling i at gøre det endnu mere? Så kan du til foråret deltage i en workshop for sygeplejersker og andre sundhedsprofessionelle, der afholdes af Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet (ViBIS).
Læs mere