Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
Nr. 9 - 11. årgang
 
Fejl på lønsedLen kostede sygeplejerske 183.000

Takket være en opmærksom tillidsrepræsentant har en sygeplejerske fået udbetalt 183.000 kroner for manglende tillæg på sin lønseddel.
Læs mere

Alt for mange fejl på lønsedlerne

Hver tredje sygeplejerske fandt fejl på lønsedlen sidste år. Der er alt for kort mellem fejlene, mener Dansk Sygeplejeråd.
Læs mere

 SENESTE NYT OM OK15
OK15-forlig på plads i kommunerne

Overenskomstfornyelsen på det kommunale område nåede mandag den 16. februar et stort skridt videre mod en færdig aftale, da Forhandlingsfællesskabet og KL indgik forlig på det generelle område. Forliget, der er treårigt, sikrer de kommunalt ansatte generelle lønstigninger på 5,4 procent i perioden.
Læs mere

UDDANNELSE
Rekordmange sygeplejersker uddannet sidste år

2014 satte rekord i antallet af nyuddannede sygeplejersker. Det sker i en tid, hvor der er stor mangel på sygeplejersker og regeringens Kvalitetsudvalg ser på sygeplejerskeuddannelsen. Det er vigtigt, at uddannelsen kan følge med, siger SLS-formand.
Læs mere

VÆRDIGHED
Hørsholm på farlig glidebane

Dansk Sygeplejeråd og FOA rejser nu kritik af Hørsholm Kommunes beslutning om at nøjes med at skifte sengetøj hos de ældre borgere en enkelt gang om måneden. Det er uværdig behandling af de ældre, lyder det fra organisationerne.
Læs mere

DEBAT
Sygeplejersker er ikke og skal ikke være psykiatere

Hvis psykiatrien skal styrkes kræver det, at sygeplejerskerne får specialuddannelsen, og at der rekrutteres flere psykiatere. Det skriver formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen i et debatindlæg.
Læs mere


Kort nyt

Følg med i OK-forhandlingerne
Overenskomstforhandlingerne 2015 på det kommunale, regionale og statslige område er i gang. På DSR’s hjemmeside kan du læse seneste nyt og holde dig opdateret om forhandlinger på dit arbejdsområde.
Læs mere

DSR bakker op om faste kontaktsygeplejersker til KOL-patienter
Det er en rigtig god idé, at KOL-patienterne får en fast kontaktsygeplejerske, der kender deres journal og liv, mener Dansk Sygeplejeråd.
Læs mere

Ny indsats mod fysisk sygdom blandt psykiatriske patienter
Mennesker med alvorlig psykisk sygdom lever i gennemsnit 15-20 år kortere end resten af befolkningen. Det skyldes både livsstil og medicinbivirkninger, men også at fysisk sygdom nogle gange overses. Derfor starter projektet Sikker Psykiatri nu på syv psykiatriske afdelinger.
Læs mere

Nye regler for funktionærer
Nu ændres reglerne i funktionærloven, så de funktionærer som har arbejdet uafbrudt i enten 12 eller 17 år i samme virksomhed, skal have udbetalt en fratrædelsesgodtgørelse på enten en eller tre måneders løn ved arbejdsgivers opsigelse eller uberettiget bortvisning.
Læs mere

Sygeplejersker på plejehjem giver færre fejl
Når plejehjem regelmæssigt besøges af sygeplejersker falder antallet af fejl drastisk. Det viser nye tal fra Aalborg.
Læs mere