Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
Nr. 7 - 11. årgang
 
Der mangler en specialistuddannelse målrettet patienter med kroniske sygdomme

Regeringen sætter gang i et nyt projekt om aktiv patientstøtte til patienter med kroniske sygdomme efter svensk forbillede. Der er et stort potentiale i at sætte målrettet ind over for denne patientgruppe. DSR mener, at der mangler ny specialistuddannelse på master-niveau særligt målrettet de sygeplejersker, der arbejder med kroniske syge, som ofte har store og komplekse sygdomsforløb.
Læs mere

REKRUTTERING
Louise rykker fra Riget til Rønne

Det er svært at få hele familier til at rive rødderne op og rykke til Bornholm. Derfor mangler solskinsøen sygeplejersker. Men job på Bornholm giver bredere kompetencer, mener vicedirektør.
Læs mere

ARBEJDSVILKÅR
Store gevinster ved at sikre ordentlig tid til arbejdet

Både borgerne og arbejdspladsen vinder, når offentligt ansatte har tid til at gøre et ordentligt stykke arbejde. Det nedsætter antallet af arbejdsrelaterede stress-sygedage. Vejen frem er dialog på arbejdspladsen, viser en ny undersøgelse.
Læs mere

STØTTE VED DØDFØDSLER
Forældre til dødfødte børn har brug for nærvær

Den seneste tid har debatten om hjælp og støtte til forældre til dødfødte børn fyldt meget i den offentlige debat. Mest af alt har de brug for nærvær, siger sygeplejerske. Formand for Fagligt Selskab for Gynækologiske og Obstetriske Sygeplejersker Helle Frandsen peger på, at ressourcer og kompetencer hos personalet er vigtigt for at sikre støtte til de ramte familier.
Læs mere

INTERNATIONAL LUNGEDAG
Sygeplejersker tjekker danskernes lunger

INTERNATIONAL LUNGEDAG: Hver 10. dansker har problemer med lungerne. Men for mange ved det ikke selv. Derfor stod sygeplejersker flere steder i landet den 19. november klar til at give danskerne et lungetjek. Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen, skød dagen i gang på Forebyggelsescenter Nørrebro i København, hvor hun også selv fik målt sin lungefunktion.
Læs mere

DOKUMENTATION
Positivt at minister vil afskaffe registreringer

​Dansk Sygeplejeråd er glade for, at sundhedsministeren vil afskaffe formålsløse registreringer i psykiatrien.
Læs mere

DEBAT
Mænd kan blive gode sygeplejersker

I Dansk Sygeplejeråd arbejder vi for at nedbryde fordomme om køn i vores fag og for at få flere mænd ind i sygeplejen, skriver formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen i en klumme.
Læs mere


Kort nyt

Synergi holder vinterpause
Traditionen tro holder Synergi juleferie. Nyhedsbrevet udkommer igen onsdag den 4. februar 2015 med skarpe nyheder om sygeplejerskers arbejdsmiljø, vilkår og løn.
Vi ønsker alle læsere en dejlig jul og godt nytår.

Kontakt redaktionen

Sundhedsminister kaldt i samråd om ydelsesstyring
Dansk Sygeplejeråd har rejst en massiv kritik af ydelsesstyring i psykiatrien. Nu skal sundhedsminister Nick Hækkerup (S) i samråd.
Læs mere

Run på telefoner om samarbejde med industrien
Nye regler for registrering af samarbejde mellem sundhedspersoner og mediko- og lægemiddelindustrien giver mange henvendelser til Sundhedsstyrelsen fra sygeplejersker.
Læs mere

Fusion kan styrke sundhedsvæsenet
Det kan styrke sammenhængen i sundhedsvæsenet, hvis Danske Regioner og KL fusioner, vurderer Dansk Sygeplejeråd, der organiserer flere end 54.000 sygeplejersker i landets regioner og kommuner. Sygeplejerskerne understreger dog, at der en række forudsætninger, som skal være opfyldt, blandt andet en fælles økonomimodel for det samlede danske sundhedsvæsen. .
Læs mere

Konference om kerneopgaven og det psykiske arbejdsmiljø
Kom til stor konference med fokus på hvordan arbejdsmiljø og faglighed kan forenes i en god opgaveløsning. Konferencen er primært for ledere, arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentanter på sygehuse, i hjemmeplejen, døgntilbud, dagtilbud og i privat praksis og afholdes på Nyborg Strand den 24.-25. marts 2015.
Læs mere

Ny sygeplejerskeuddannelse på vej
Uddannelsen til sygeplejerske skal ses efter i sømmene, så den i endnu højere grad matcher fremtidens behov. Det har regeringen besluttet og sætter derfor gang i et arbejde, der skal revidere uddannelsen. Dansk Sygeplejeråd har i den forbindelse allerede fremlagt sit eget uddannelsesudspil og ser frem til samarbejdet.
Læs mere

Stor opbakning til dialogmøde for kandidatstuderende
Der var en rigtig god dialog mellem kandidatstuderende sygeplejersker og Dansk Sygeplejeråd, da DSR holdt dialogmøde mandag den 17. november på Aarhus Universitet - Campus Emdrup. Her mødte over 35 kandidatstuderende op for at drøfte deres fremtidsmuligheder.
Læs mere

Fri for mobning – Inspiration til et mobbefrit miljø
BrancheArbejdsmiljøRådet Social & Sundhed har udgivet et nyt materiale, der inspirerer til, hvordan ledere, arbejdsmiljøgrupper og MED-udvalg kan skabe et mobbefrit arbejdsmiljø.
Læs mere