Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
Nr. 6 - 11. årgang
 
DSR opdager fejl i vejledning fra arbejdsskadestyrelsen - sag går nu om

Dansk Sygeplejeråd opdager i forbindelse med en erstatningssag om en lænderygsygdom, at der er fejl i den manual, som Arbejdsskadestyrelsen sender med til speciallægen, når de indhenter en erklæring til vurdering af en rygskade. Den konkrete sag går nu om, og DSR frygter, at fejlen kan have haft betydning for udfaldet af flere sager de sidste 14 år.
Læs mere

Dybt bekymrende at offentlig styrelse arbejder med dobbeltvejledninger

Dansk Sygeplejeråds næstformand Anni Pilgaard undrer sig, efter DSR har afsløret, at Arbejdsskadestyrelsen har rod i de manualer, som de sender ud til speciallæger i forbindelse med sager om lænderygsygdomme.
Læs mere

SUNDHEDSPOLITIK
Fornuftig sundhedsaftale

Regeringens sundhedsaftale, der både tilgodeser de ældre medicinske patienter og de udsatte børn, er fornuftig, lyder meldingen fra Dansk Sygeplejeråd, der dog er kritisk overfor den sene udmøntning af aftalen.
Læs mere

NÆSTFORMANDSVALG
Sygeplejersker genvalgte næstformænd

Næstformandsvalget i Dansk Sygeplejeråd er afgjort. Næstformændene i Dansk Sygeplejeråd for de næste fire år hedder Anni Pilgaard og Dorte Steenberg. Over 17.000 medlemmer har stemt og genvalgt de to siddende næstformænd.
Læs mere

DEMENS
DSR med i ny alliance mod demens

Dansk Sygeplejeråd er gået sammen med Ældre Sagen, FOA, PenSam og Alzheimerforeningen i en alliance mod demens. Målet er at skabe det bedste liv for personer med demens, for deres pårørende og familier.
Læs mere

BASAL STIMULATION
Sygeplejersker sætter intensivpatienters sanser i fokus

Sygeplejersker inddrager intensivpatienter i behandlingen ved at stimulere deres sanser. Stefan Bjerre Callesen og Jutta Elisa Bartholdy er to af de første i Danmark, der er uddannede instruktører i basal stimulation. Synergi har taget en snak med dem om, hvordan de gør.
Læs mere

DEBAT
Debat: Gevinsten ved godt arbejdsmiljø

Lavere sygefravær og bedre mulighed for at udføre sit arbejde med høj faglighed. Det er nogle af fordelene ved at forebygge dårligt psykisk arbejdsmiljø, viser en ny stor undersøgelse.
Læs mere


Kort nyt

Politikerne har lyttet til vores anbefalinger
Der er flere penge på vej til at bekæmpe overbelægning på de medicinske afdelinger og til at lette presset på fødeafdelingerne i de kommende år.
Læs mere

Sygeplejersker søges til indsats mod ebola i Vestafrika
Ebolaudbruddet i Vestafrika er en krise med meget store humanitære konsekvenser. Hvis ikke der fortsat bliver sat massivt ind for at inddæmme epidemien, vil den komme til at koste yderligere tusindvis af menneskeliv. Regeringen vil derfor sende et hold af danske læger og sygeplejersker til Sierra Leone.
Læs mere

Nu kan du stemme til valg i PKA
Det er nu, du skal vælge de kolleger, som bedst sikrer din tryghed i pensionskassen. Frem til den 14. november kan du stemme til delegeretvalget i Pensionskassen for Sygeplejersker og Lægesekretærer (PKA).
Læs mere

Hundredvis af sygeplejersker deltog i årets generalforsamlinger
Sidst i oktober afholdte Dansk Sygeplejeråds fem kredse og Lederforeningen generalforsamlinger. Det blev et tilløbsstykke, og der var god stemning blandt de mange fremmødte sygeplejersker.
Læs mere

Sundhedskartellet har udtaget krav til OK15
På vegne af ca. 100.000 sundhedsprofessionelle har Sundhedskartellet fremsendt forslag til generelle krav til OK15 til Forhandlingsfællesskabet. Fokus er på løn, faglighed, ligestilling og medindflydelse.
Læs mere

Booking af sommerhuse er åben
Så er det til tasterne og telefonerne, da bookingen af sommerhuse for 2015 er åben.
Læs mere

Ny rapport sætter fokus på fremtidens sundhedsuddannelser
Fremtidens sundhedsvæsen vil efterspørge sundhedsprofessionelle, der er i stand til at kombinere ny viden baseret på forskning med patienternes egne erfaringer, ønsker og behov for at opnå den bedste behandling til gavn for patienterne, borgerne og samfundet. En ny rapport fra Sundhedskartellet sætter fokus på fremtidens sundhedsvæsen og uddannelsernes rolle.
Læs mere

SØG NU: Ny forebyggelsespakke til hospitaler om vold
Nu er der mulighed for at søge økonomiske støtte til forebyggelse af vold på hospitalerne. Ansøgningsfristen til midler, der kan bruges næste år, er allerede 15. december.
Læs mere