Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
Nr. 5 - 11. årgang
 
næstformandsvalg: Tid til at stemme

Har du stemt til næstformandsvalget? Du kan stadig nå det – brug din demokratiske ret og stem på din favorit.
Læs mere

LØN- OG ANSÆTTELSE
Tusindvis af sygeplejersker har fejl på lønsedlen

Mere end hver tredje sygeplejerske har inden for det seneste år fundet fejl på sin lønseddel, viser ny undersøgelse.
Læs mere

ARBEJDSVILKÅR
Sygeplejersker må springe frokosten over

Ingen tid til frokost. Hver fjerde af landets sygeplejersker har ikke tid til at spise frokost, når de er på arbejde, viser undersøgelse fra Dansk Sygeplejeråd.
Læs mere

INNOVATION
Nu kan du få kemobehandling i en rygsæk

En behandling, der tidligere krævede en længere indlæggelse, kan nu klares med korte ambulante besøg. Det er resultatet af innovationsprojekt på Rigshospitalet.
Læs mere

PALLIATION
Sammenlægninger går ud over palliative patienter

Selvom der er stor politisk opbakning til at sikre døende en værdig afsked, sammenlægges palliative afdelinger med basisafdelinger. Det går udover patienterne, advarer sygeplejersker.
Læs mere

DEBAT
Debat: Lighed i sundhed betaler sig

Det er uacceptabelt, at vi i et rigt land som Danmark lever markant kortere end i vores nabolande, og det er decideret skamfuldt, at uligheden i sundhed er for opadgående, og betyder alt for korte liv for store dele af befolkningen.
Læs mere


Kort nyt

Fornuftigt sundhedsforslag fra SF
Nyt forslag fra SF om at sende sygeplejersker ud til kortuddannede mænd og udsatte borgere for at udføre sundhedstjek, møder opbakning i sygeplejerskernes egne rækker.
Læs mere

Regeringen vil sende sygeplejersker afsted i kampen mod ebola
De danske myndigheder er ved at færdiggøre planer for at sende danske sygeplejersker og læger til Vestafrika for at bekæmpe Ebola. Dansk Sygeplejeråd er positive, så længe sikkerheden og rammerne er i orden.
Læs mere

Årets Sygeplejerskepris uddelt
Dansk Sygeplejeråds Kreds Nordjylland, Kreds Sjælland og Kreds Hovedstaden har netop uddelt årets Sygeplejerskepris. Det skete på de årlige generalforsamlinger. Se hvem prisen gik til.
Læs mere

Vold mod sygeplejersker skal registreres på en ny måde
Beskæftigelsesministeren nuancerer nu måden at registrere arbejdsrelateret vold eller trusler om vold.
Læs mere

Samarbejde med medico-virksomheder skal registreres
Den 1. november træder en ny lov i kraft, der betyder, at navne på sundhedspersoner, der samarbejder med lægemiddel- og medicoindustrien skal registreres. Formålet er at øge åbenheden om sundhedspersoners tilknytning til industrien.
Læs mere

Patienter skal klædes på til digital sundhed
Borgerne er klar til at bruge digitale løsninger som en del af deres sygdomsforløb, men de mangler vejledning. Sundhedspersonale kan hjælpe ved at informere om mulighederne på den offentlige sundhedsportal, sundhed.dk.
Læs mere

Konference om vold og trusler
Arbejder du med børn og unge f.eks i børne -og ungdomspsykiatrien eller døgninstitutioner? Og er du leder, TR eller AMiR? Så er denne konference om vold og trusler måske noget for dig.
Læs mere