Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
Nr. 4 - 11. årgang
 
 
 
3-års hjemmebesøg fra sundhedsplejersker skaber sunde voksne

Der er store gevinster at hente ved at sætte ind tidligt i forhold til børns trivsel og sundhed. DSR foreslår derfor at indføre et obligatorisk 3-års hjemmebesøg fra sundhedsplejersken.
Læs mere

I Vejen og Herning kommer sundhedsplejersken på 3-års besøg

Vejen Kommune og Herning Kommune har allerede indført 3-års besøg fra sundhedsplejersken, præcis som DSR anbefaler. Synergi har taget en snak med begge kommuner om deres erfaringer med besøgene.
Læs mere

TROVÆRDIGHED
Sygeplejersker er landets mest troværdige faggruppe

Ny undersøgelse blandt danskerne kårer sygeplejersker til Danmarks mest troværdige faggruppe. Dansk Sygeplejeråd, der er faglig organisation for landets 74.000 sygeplejersker, gælder sig over placeringen.
Læs mere

PATIENTINDDRAGELSE
Sygeplejersker inviterer patienter og pårørende til dialog

En god behandling begynder med en god dialog. Derfor inviterer flere end 500 læger, sygeplejersker og andre ansatte i sundhedsvæsenet patienter til dialog ved at give gode konkrete råd til patientinddragelse. De gode råd er en del af kampagnen ”Hej Sundhedsvæsen”.
Læs mere

PSYKIATRI
Ydelsesstyring skal ud af den ambulante psykiatri

Når arbejdet i den ambulante psykiatri styres efter antallet af leverede ydelser, går det ud over både patienter, pårørende og personale. DSR vil have et opgør med ydelsesstyringen.
Læs mere

OVERENSKOMSTFORHANDLINGER
Nyt OK-fællesskab er en realitet

53 faglige organisationer har indgået endelig aftale om at danne et nyt forhandlingsfællesskab med navnet Forhandlingsfællesskabet. Et stærkt signal til arbejdsgiverne, siger formand for Sundhedskartellet og DSR, Grete Christensen.
Læs mere

ARBEJDSMILJØ
2 ud af 5 offentligt ansatte: Fokus på psykisk arbejdsmiljø halter

Nye tal viser, at to ud af fem offentligt ansatte ikke mener, at deres arbejdsgiver arbejder systematisk med det psykiske arbejdsmiljø. Det skyldes, at den offentlige sektor har været mishandlet i flere år, lyder det fra DSR.
Læs mere


Kort nyt

Valgkamp; nu med videoer
Nu kan du se valgvideoer fra de fem kandidater til næstformandsvalget i Dansk Sygeplejeråd.
Læs mere

Glædeligt med 100 millioner kroner ekstra til demensramte
Regeringen vil bruge 100 millioner kroner ekstra på demensramte, sagde statsministeren i sin åbningstale til Folketinget. DSR bakker op om initiativet.
Læs mere

Vores aftaler. Din styrke
Dét er budskabet i en kampagne, der blev lanceret den 1. oktober af Dansk Sygeplejeråd og 33 andre faglige medlemsorganisationer. Det handler om at sætte fokus på værdien af det stærke fællesskab, den danske model har opbygget gennem årtier.
Læs mere

DSR til ny minister: Glem ikke arbejdsmiljøet
Dansk Sygeplejeråd opfordrer landets nye beskæftigelsesminister til at fokusere på de massive arbejdsmiljøproblemer i sundhedsvæsenet.
Læs mere

Top 10 spørgsmål til sundhedsplejersken
Mit barn vil kun sove i mine arme – hvad gør jeg? Hvad er det vigtigste, når jeg skal til at opdrage på mit barn? Det er nogle af de spørgsmål, der ofte møder sundhedsplejerskerne i Randers Kommune, når de er i kontakt med børnefamilier. Læs de mest stillede spørgsmål og sundhedsplejerskernes svar her.
Læs mere

Sygeplejersker skal rykke ud til psykisk syge om aftenen
Borgere med angst, skizofreni og selvmordstanker skal hjælpes af sygeplejersker hjemme hos dem selv om aftenen, skriver dr.dk. Dansk Sygeplejeråd roser initiativet.
Læs mere

Ny forebyggelsespakke til hospitalerne om vold
Fra begyndelsen af november kan hospitalsafdelinger og -afsnit søge om økonomisk støtte til at arbejde med at forebygge arbejdsbetinget vold og trusler.
Læs mere