Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
Nr. 3 - 11. årgang
 
Minister: Patienter skal inddrages mere

Med 300 millioner kroner og et omfattende inspirationskatalog i ryggen skal sundhedsvæsenet blive langt bedre til at inddrage patienter og pårørende, mener sundhedsminister Nick Hækkerup (S). Dansk Sygeplejeråd roser initiativet.
Læs mere

LØN OG ANSÆTTELSE

Feriefejl giver sygeplejersker 871.000 kr.

Et kritisk spørgsmål fra en tillidsrepræsentant betød, at en fejl i måden at beregne løn under ferie på nu udløser en stor erstatning til 51 sygeplejersker på Falster.
Læs mere

ARBEJDSMILJØ

Forslag: Bedre hjælp til chikaneramte sygeplejersker

Efter pres fra blandt andre Dansk Sygeplejeråd foreslår regeringen nu, at arbejdsrelateret chikane i fritiden skal være omfattet af arbejdsmiljøloven.
Læs mere

Chikaneramt sygeplejerske: På tide med lovforslag

Regeringen foreslår nu, at vold og trusler i fritiden skal være omfattet af arbejdsmiljøloven. Forslaget vil komme sygeplejersker til gode, lyder det fra Marianne Jæger, der selv har oplevet at blive truet i sin fritid.
Læs mere

KLINISKE RETNINGSLINJER

Gelérugbrød sætter fokus på fagligheden

Forestil dig, at du har svært ved at synke, hver gang du spiser. Morgen, middag og aften. En meningsfuld indsats på et plejecenter i Roskilde, har sat fokus på fejlsynkning hos ældre.
Læs mere

DEBAT

Et sundhedsvæsen med patienten som partner

Patientinddragelse bidrager til bedre behandlingsresultater, styrket sammenhæng i patientforløbene og større patienttilfredshed.
Læs mere


Kort nyt

Se videoklip fra Sygeplejefestival 2014
Se videoklip, fotos og slides fra en fantastisk spændende dag på Sygeplejefestival 2014.
Læs mere

Stor interesse for næstformandsvalg
Dansk Sygeplejeråd afholder næstformandsvalg i november. Fem kandidater har meldt sig på banen.
Læs mere

Patienter får ikke stillet presserende spørgsmål
Hver fjerde patient har spørgsmål eller bekymringer, som de ikke får talt med sundhedspersonalet om, viser ny undersøgelse.
Læs mere

Antallet af fejl er uacceptabelt
Dialogen mellem patienter og læger på landets sygehuse er så dårlig, at det kan føre til fejl. Den erfaring gør læger og sygeplejersker sig, når de selv eller et familiemedlem pludselig havner i hospitalssengen, viser en ny rapport.
Læs mere

Vi lærer ikke nok af fejlene
Sidste år blev der rapporteret over 180.000 fejl i sundhedsvæsnet, skriver Ekstra Bladet. Men der bliver ikke gjort nok for at lære af fejlene, lyder det fra både Dansk Sygeplejeråd og andre organisationer.
Læs mere

Glade studerende får gratis en ny cykel
Den 23. september overrakte Anni Pilgaard, formand for DSA, en skinnende ny cykel til tre heldige studerende i Esbjerg. Studiecyklerne er et grønt initiativ, som skal støtte op om en sund livsstil.
Læs mere

Grete Christensen genvalgt som SSN-formand
DSR-formand, Grete Christensen, er netop blevet genvalgt som formand for SSN, Sygeplejerskernes Samarbejde i Norden.
Læs mere

Bliv delegeret i PKA og få indflydelse på din pension
Vil du have indflydelse på, hvordan din pension ser ud og samtidig lære mere om pensionsforhold? Så kan du lige nu stille op som delegeret i Pensionskassen for Sygeplejersker og Lægesekretærer.
Læs mere