Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
Nr. 2 - 11. årgang
 
Problemer med medicinkort går ud over patienterne

Rigsrevisionen er i dag på banen med en rapport, der dokumenterer de problemer med det Fælles Medicinkort, som sundhedsprofessionelle har peget på længe. Det er patienterne, der betaler prisen, lyder det fra DSR.
Læs mere

ERSTATNING
Sygeplejersker snydes for erstatning ved vold på jobbet

Der er næsten umuligt at få fuld erstatning, når sygeplejersker og andre offentligt ansatte bliver offer for vold på arbejdspladsen, hvis voldsudøveren ikke har en ansvarsforsikring. Det skal der laves om på, lyder det fra Dansk Sygeplejeråd.
Læs mere

SYGEPLEJEFESTIVAL 2014
Firkløverprisen uddelt på Sygeplejefestival

Dansk Sygeplejeråds prestigefyldte pris, Firkløverprisen, blev i mandags uddelt ved sygeplejefestivalen i København.
Læs mere

1600 sygeplejersker fejrede faget

På Sygeplejefestival 2014 satte flere end 1600 sygeplejersker fra hele landet fokus på faglighed og fællesskab i Lokomotivværkstedet i København.
Læs mere

UDDANNELSE
Fuldt hus på den psykiatriske specialuddannelse

Sygeplejerskerne i psykiatrien er vilde for at tage specialuddannelsen. Dansk Sygeplejeråd vil oprette flere pladser.
Læs mere

DEBAT
Debat: Drop dog den skingre tone

Som reaktion på beskyldning om at fagforeninger altid udtaler sig kritisk i forhold til besparelser, peger kredsformand Anja Laursen og kredsnæstformand Susanne Lindberg fra DSR Kreds Midtjylland på, at kommuner og fagforeninger har mange fælles udfordringer og mange fælles forslag til løsninger. ”Lad os dog fortsætte ad den vej frem for en ufrugtbar, skinger tone,” lyder det i indlægget.
Læs mere


Kort nyt

Stor interesse for næstformandsvalg
Dansk Sygeplejeråd afholder næstformandsvalg i november. Allerede nu har fire kandidater meldt sig på banen. Opstillingsfristen udløber 30. september.
Læs mere

Årets arbejdsmiljøpris – Er din arbejdsplads kandidat?
Hvis din arbejdsplads har gjort noget særligt for at forbedre arbejdsmiljøet, kan du indstille den til ArbejdsmiljøPrisen 2014.
Læs mere

Få gratis rådgivning til fastholdelse af medarbejdere med psykiske problemer
Psykiatrifonden tilbyder gratis og anonym rådgivning til alle arbejdsgivere, ledere og mellemledere i Danmark om fastholdelse og ansættelse af medarbejdere med psykisk sygdom i fleksjob.
Læs mere

Sygeplejersker: V glemmer det offentlige sundhedssystem
Venstre vil styrke patienternes mulighed for at gøre brug af udrednings- og behandlingsgaranti, fremgår det af deres nye finanslovsudspil. DSR glæder sig over, at sundhed er prioriteret, men er bekymret for, at det offentlige sundhedsvæsen bliver glemt.
Læs mere

Ledige sygeplejersker vælger videreuddannelse
Sygeplejersker, der mister retten til dagpenge, vælger ofte at videreuddanne sig for at øge chancerne for at komme i arbejde. Det viser ny opgørelse fra DR.
Læs mere

Sælg sløjfer på World AIDS Day
Hele verden sætter fokus på kampen mod hiv den 1. december, hvor det er World AIDS Day. AIDS-Fondet har brug for alle sygeplejersker og studerende, som har lyst til at sælge sløjfer.
Læs mere

Sygeplejersker modtager arbejdsmiljøpris
I år gik Rigshospitalets arbejdsmiljøpris til tre sygeplejersker og en læge fra hospitalets HovedOrtoCenter. Prisen fik de for deres arbejde med at optimere arbejdsgange ved operationer.
Læs mere