Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
Nr. 17 - 11. årgang
 
massivt overarbejde på landets hospitaler

Arbejdspresset på landets hospitaler er nu så stort, at hver tredje sygeplejerske må tage fritiden i brug for at løse sine opgaver. Det viser nye tal fra MEGAFON. ”Effektiviseringerne er gået for vidt,” lyder meldingen fra Dansk Sygeplejeråd.
Læs mere

SUNDHEDSUDSPIL
Regeringens sundhedsudspil afskaffer ikke overbelægning

Regeringens sundhedsudspil løser ikke problemerne med massiv overbelægning, stigende medicinudgifter og manglende sammenhæng mellem det nære sundhedsvæsen og hospitalerne, lyder det fra Dansk Sygeplejeråd.
Læs mere

Unødig sabelraslen fra Venstre overfor regionerne

Venstre har lyttet, når det kommer til kampen mod overbelægning, lyder meldingen fra Dansk Sygeplejeråd, der dog kalder Venstres tilgang til samarbejdet med regionerne for bekymrende.
Læs mere

Fornuftigt forslag fra Enhedslisten

Enhedslisten kræver et opgør med aktivitetskravene til landets sygehuse. Enten skal kravet om øget aktivitet hos sygehuspersonalet fjernes, eller også skal det finansieres 100 procent, lyder det fra partiet. Dansk Sygeplejeråd kalder forslaget rigtigt fornuftigt.
Læs mere

FOLKEMØDE
DSR på Folkemødet med #tidtilkvalitet

For fjerde år i træk deltager Dansk Sygeplejeråd på Folkemødet på Bornholm. Med spændende arrangementer sætter DSR’s telt fokus på behovet for tid til kvalitet i sundhedsvæsenet.
Læs mere

SUNDHEDSTEAM
Teamwork sikrer god pleje og behandling til hjemløse

SundhedsTeam i Københavns Kommune fejrer i år 10 års jubilæum, og alle sygeplejersker i teamet har været med hele vejen. Et fælles værdisæt og tid til patienterne sikrer nemlig et sundt arbejdsmiljø til gavn for både personalets arbejdsglæde og borgernes pleje og behandling.
Læs mere

DEBAT
Debat: 100 år med stemmeret - endnu ikke ligeløn

"100-året for kvinders stemmeret er en festdag i demokratiets navn -ingen tvivl om det. Men, hvor ville det have været en sejr for ligestillingen, hvis vi også kunne fejre ligeløn mellem mænd og kvinder på det danske arbejdsmarked," skriver formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, i et indlæg.
Læs mere


Kort nyt

Synergi holder sommerpause
Traditionen tro holder Synergi sommerpause. Nyhedsbrevet udkommer igen onsdag den 2. september 2015 med skarpe nyheder om sygeplejerskers løn- og arbejdsvilkår. Vi ønsker alle læsere en god sommer!
Læs mere

Udfordringen med stigende medicinpriser skal løses
Det nytter ikke at fyre personale for at dække de stigende medicinudgifter, for medicinen er intet værd uden den nødvendige pleje. Hvis politikerne fortsat vil behandle alle de sygdomme, der kan behandles, er det nødvendigt, at der sættes flere penge af, lyder det fra sygeplejerskernes formand, der efterlyser reel politisk vilje til løsning af de stigende medicinudgifter.
Læs mere

Sygeplejersker på video: Så travlt har vi
Sygeplejerskerne har så travlt, at de ikke har tid til at tage sig ordentligt at patienterne. Det dokumenterer en række sygeplejersker fra hele landet i små videoer fra deres dagligdag, som de har optaget for TV2.
Læs mere

Sygeplejerske blandt landets mest magtfulde kvinder
Dansk Sygeplejeråds formand er blandt landets 10 mest magtfulde kvinder. Det skriver TV2.dk.
Læs mere

Sygeplejersker fejrede 100 året for kvinders valgret
Over 50 sygeplejersker fra hele landet gik med i det historiske grundlovsoptog på 100 året for kvinders valgret. Dansk Sygelejeråd gik med og markerede sygeplejerskernes deltagelse på denne dag med DSR’s fane og i hvide uniformer.
Læs mere

Sygeplejerske hædres for at ytre sig
Alle sygeplejersker har ytringsfrihed. Den 8. juni modtog sygeplejerske Lisbeth Wium-Andersen den fornemme Kirsten Stallknecht pris for at bruge sin ytringsfrihed til at gøre opmærksom på de konsekvenser, som politikernes beslutninger har for patienterne og personalet.
Læs mere

Webinar: Få faglige oplæg hjem i din stue
Dansk Sygeplejeråd tilbyder nu et nyt slags medlemsmøde, hvor du ikke behøver bruge tid på transport eller afsætte en hel aften. Webinarer er det nye medlemstilbud, som du nemt kan deltage i, uanset hvor du er og bor. Du skal blot sidde bag din PC.
Læs mere

Har I Danmarks bedste arbejdsmiljø?
Hvis I på din arbejdsplads har gjort en særlig indsat for at forbedre arbejdsmiljøet, så kan I være med i kapløbet om at vinde ArbejdsmiljøPrisen 2015.
Læs mere

Bliv klædt på til at inddrage patienter og pårørende
Til efteråret holder Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet (ViBIS) en workshop for sundhedspersonale, der til daglig arbejder med at inddrage patienter og pårørende, og som gerne vil klædes på til at gå forrest i inddragelsesprojekter.
Læs mere