Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 
Vold og trusler er hverdagskost i psykiatrien

Tre ud af fem sygeplejersker ansat i psykiatrien har det seneste år været udsat for vold eller trusler om vold på deres arbejde, viser nye tal. For dårligt, lyder det fra Dansk Sygeplejeråd, der opfordrer afdelingerne til at få styr på forebyggelsen af vold.
Læs mere

Påbud har sat fokus på volden

Afdeling R på Psykiatrisk Hospital Risskov var blandt de psykiatriske afdelinger, der sidste år fik påbud fra Arbejdstilsynet for ikke at håndtere vold og trusler mod medarbejderne godt nok. Volden er stadig et problem, men der er kommet mere fokus på at forebygge det, lyder det fra tillidsrepræsentant.
Læs mere

SUNDHED

Hver fjerde klar til at øge skatten for bedre sundhed

Der er store besparelser på vej rundt om i regionerne. Står det til danskerne skal pengene ikke findes ved fyringer af sundhedspersonale. Hver fjerde derimod er klar til at betale mere i skat.
Læs mere

Danskerne er bekymrede for helbredet

To ud af tre danskere ser risikoen for, at de selv eller en af deres nærmeste bliver alvorligt syg, som noget af det, der bekymrer dem mest. Det viser en ny måling, Megafon har lavet for Dansk Sygeplejeråd.
Læs mere

# TID TIL KVALITET

Tidspres er en trussel mod patientsikkerheden

Hver anden hospitalsansatte sygeplejerske mener, at arbejdsdagen er så travl, at det går ud over patienternes sikkerhed. Det skriver Fagbladet Sygeplejersken.
Læs mere

Travle sygeplejersker: Uværdig pleje æder én op

Sygeplejersker på landets hospitaler mangler tid til patienter og pårørende. Det går både ud over sygeplejerskernes psykiske arbejdsmiljø og kvaliteten i patienternes pleje. Synergi har besøgt to sygeplejersker på Køge Sygehus til en snak om travlhed og konsekvenserne ved at mangle tid til patienter og pårørende.
Læs mere

Tid til kvalitet

Sygeplejerskerne har så travlt, at det går ud over arbejdsmiljøet og kvaliteten af patienternes pleje og behandling. Det skal laves om. Dansk Sygeplejeråd sætter i en ny kampagne, Tid Til Kvalitet, fokus på, hvad der skal til, for at skabe et mere bæredygtigt sundhedsvæsen.
Læs mere

OK15

Godter fra OK15

En uges ekstra barsel til fædre, tryghed ved afskedigelse og ret til fridage, hvis dit barn bliver indlagt på hospitalet. Det er nogle af resultaterne af overenskomstfornyelsen (OK15), der trådte i kraft den 1. april 2015 til gavn for sygeplejerskernes arbejdsvilkår.
Læs mere

UDDANNELSE

Fornyelse af sygeplejerskeuddannelsen skrider frem

Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) har netop godkendt en ny opbygning af sygeplejerskeuddannelsen. Fornyelsen skal gøre uddannelsen mere robust blandt andet ved at styrke samarbejdet med de kliniske undervisningssteder. Dansk Sygeplejeråd og de Sygeplejestuderendes Landssammenslutning er positive.
Læs mere

DEBAT

Debat: Det er dyrt at spare

Det er tid til kvalitet. Lad os derfor investere i sundhedsvæsenet til gavn for os alle. Og for samfundsøkonomien. Det skriver formand Grete Christensen i et indlæg.
Læs mere


Kort nyt

Video set af mere end 100.000
På under halvandet døgn er videoen #TidTilKvalitet blevet set mere end 100.000 gange på Dansk Sygeplejeråds facebookside. Videoen er nået ud til en kvart million mennesker.
Læs mere

Regioner: Citronen er presset
Det ensidige fokus på produktivitet og effektivitet i sygehusvæsenet koster på kvaliteten af plejen og behandlingen, på patientsikkerheden og på arbejdsmiljøet, advarer Dansk Sygeplejeråd, der i et nyt sundhedspolitisk udspil peger på behovet for mere tid til patienterne. Danske Regioner erkender, at ”citronen nok er presset nogle steder”.
Læs mere

Nej tak til professionelle sygehusbestyrelser
De Konservatives forslag om at erstatte de demokratisk valgte regionsråd med professionelle bestyrelser møder skarp kritik i sygeplejerskernes rækker. ”Sygehusvæsenet er meget mere end en et regneark og en bundlinje,” lyder det fra formand i Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen.
Læs mere

Tillykke til Florence - og alle sygeplejersker
Den 12. maj hyldede vi sygeplejerskerne og ikke mindst sygeplejersken Florence Nightingale, der står som symbolet på indførelsen af den moderne sygepleje. Se alt om den 195 år gamle kvinde på Dansk Sygeplejeråds særlige tema-hjemmeside.
Læs mere

Økonomiaftaler skal fokusere på patientsikkerhed og arbejdsmiljø
Faglighed, patientsikkerhed og arbejdsmiljø bør være i centrum for årets økonomiforhandlinger, mener Dansk Sygeplejeråd. Den 5. maj startede forhandlingerne mellem Danske Regioner og regeringen.
Læs mere

Pris for stærk indsats mod overvægt
Sundhedsplejerskerne Connie Stabel og Rikke Hauge Christensen fra Hedensted Kommune har fået prisen som Årets Sundhedsplejerske for deres vellykkede indsats for at hjælpe overvægtige børn.
Læs mere

Støtte til Nepal
Dansk Sygeplejeråds Solidaritetsfond støtter den humanitære indsats i Nepal med 50.000 kr.
Læs mere

Skab gode forandringer
Forandringer fylder rigtigt meget i sundhedsvæsenet og derfor på sygeplejerskernes arbejdspladser. En aktuel kampagne for Videncenter for Arbejdsmiljø sætter spot på arbejdsmiljøet, når der sker forandringer.
Læs mere

Særudstilling om sygeplejerskers indsats under 2. Verdenskrig
I anledningen af 70-året for afslutningen af 2. Verdenskrig har Dansk Sygeplejehistorisk Museum været i arkiverne efter materiale om sygeplejersker og sygepleje under 2. Verdenskrig.
Læs mere

Ny app kan hjælpe demente
Mindbuddy hedder en ny app, der kan være guld værd for personer, der er ramt af en demenssygdom. Men også for dem, der skal hjælpe dem. App’en gør det muligt for den pårørende at give den demente præcis de informationer, han eller hun har brug for på de individuelle stadier af en demenssygdom. Fx påmindelser med billeder, og en tidsangivelse, som kan indstilles så den passer lige præcis til den enkelte persons kognitive evner.
Læs mere

Far i den moderne familie
18. maj inviterer Center for Børneliv til konference om “Far i den moderne familie”. Her præsenterer danske forskere den nyeste viden om faderskab. Konferencen henvender sig til alle faggrupper, der arbejder med børn og familier. Tilmelding senest 15. maj.
Læs mere

Debatmøde om brug af psykofarmaka
Løber vi en risiko, når vi behandler med eller uden medicin, og hvordan bruger vi i det hele taget lægemidler i psykiatrien? Det er omdrejningspunktet, når Lif Uddannelse holder debatmøde om ”Psykiatri og brugen af psykofarmaka i Psykiatrien” d. 18. maj. Tilmeldingsfristen er 17. maj.
Læs mere

Kører du i tjeneste bil?
Tjenestebiler er rullende arbejdspladser. Derfor er der krav til, at bilerne skal passe til medarbejderne. Branchevejledning giver hjælp til valg af bil.
Læs mere