Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
Nr. 13 - 11. årgang
 
Læger og sygeplejersker kritiserer evaluering af patientklagesystemet

Dansk Sygeplejeråd og Lægeforeningen kritiserer, at de sundhedsprofessionelle ikke er blevet spurgt om deres vurdering af klagesystemet.
Læs mere

ALMEN PRAKSIS
Flere sygeplejersker i almen praksis

Antallet af konsultationssygeplejersker ansat i almen praksis er steget med 133 procent fra 2002 til 2013, viser nye tal. Udviklingen glæder Dansk Sygeplejeråd, der peger på behovet for konsultationssygeplejersker til at styrke indsatsen overfor kronisk syge borgere.
Læs mere

SOCIALSYGEPLEJE
Århusianske socialsygeplejersker er en stor succes

Socialsygeplejersker på hospitalerne sikrer socialt udsatte patienter et bedre behandlingsforløb. Det viser nye erfaringer fra Århus.
Læs mere

SUNDHEDSPLEJE
Sundhedsplejersker opsporer efterfødselsreaktioner

I Silkeborg Kommune har sundhedsplejersker succes med at tale med nybagte forældre om deres psykiske velbefindende for at forebygge efterfødselsreaktioner, som fx depression, til gavn for både forældre og barnets udvikling.
Læs mere

Sundhedsplejersker skaber trygge rammer for kronisk syge børn

I Greve Kommune er to projektsundhedsplejersker i gang med at forbedre indsatsen for kronisk syge børn og deres familier. Det sker gennem et 3 ½-årigt projekt under overskriften ”SOS – Trivsel for børn”, der er finansieret af Sundhedsstyrelsen.
Læs mere

ARBEJDSMILJØ
Stressede sygeplejersker ved akuttelefon

Flere sygeplejersker, der passer telefonerne på vagtcentralen i Nordjylland, er så stressede, at de er brudt sammen under deres vagt. Det viser påbud fra Arbejdstilsynet, skriver Avisen.dk. Det er helt uacceptabelt, lyder det fra DSR Kreds Nordjylland.
Læs mere

DEBAT
Debat: Nej tak til professionelle sygehusbestyrelser

Det skal fortsat være borgerne, der vælger, hvem der skal stå i spidsen for deres sygehusvæsen, lyder det fra formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen og formand for Danske Regioner Bent Hansen i et indlæg i Jyllands-Posten.
Læs mere


Kort nyt

LO-FTF går til valg med lønmodtagernes dagsorden
Ingen ved, hvornår Statsminister Helle Thorning-Schmidt trykker på valgknappen, men to ting er sikkert: Valget nærmer sig, og LO og FTF er klar med en storstilet kampagneindsats og 22 politiske forslag til politikerne. De to hovedorganisationer har slået kræfterne sammen for at øge den politiske indflydelse til lønmodtagerne.
Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen hitter blandt kvote 2-ansøgere
Flere og flere kvote 2-ansøgere sætter kryds ved sygeplejerskeuddannelsen som deres 1. prioritet, når de vælger uddannelse. Det viser en ny opgørelse. Uddannelsens popularitet glæder næstformand i Dansk Sygeplejeråd Dorte Steenberg.
Læs mere

Ny formand for PLO
På PLO's repræsentantskabsmøde den 11. april blev Christian Freitag valgt til ny formand for organisationen. Christian Freitag har været speciallæge i almen medicin og praktiserende læge i Holte siden 2003. Christian Freitag, der blev valgt uden modkandidater, er den tredje formand for PLO på knap to år.
Læs mere

Fokus på demens
I sidste uge viste TV2 dokumentarprogrammet ”Da Aage forsvandt”, som sætter fokus på livet med demens. Dansk Sygeplejeråd peger på vigtigheden i at sætte fokus på demens og styrke indsatsen i behandlingen af demensramte.
Læs mere

Sundhedspolitikere møder sygeplejersker med meninger
Sundhedsminister Nick Hækkerup, regionrådsformand Sofie Hæstorp og Københavns sundhedsborgmester Ninna Thomsen havde den 14. april en seriøs og uhøjtidelig debat om sundhedspolitik med sygeplejersker i Kreds Hovedstaden.
Læs mere

Webshop til medlemmerne
Dansk Sygeplejeråds nye webshop tilbyder bl.a. tøj og udstyr til et aktivt liv, tilbehør til cyklen og T-shirts med statements specielt designet og udvalgt til medlemmerne.
Læs mere

Fagligt træf 2015
Arbejder du med personer, der har brug for din hjælp til personlige færdigheder f.eks. personlig hygiejne eller påklædning? Er det din opgave at vejlede dine kolleger i, hvordan de kan udføre forflytninger, uden at de selv eller borgerne kommer til skade? Så kom på Fagligt træf, og få inspiration og ny viden gennem oplæg, workshops og samvær med dine fagfæller.
Læs mere

Kom til generalforsamling i PKA
Tirsdag den 28. april holder Pensionskassen for Sygeplejersker og Lægesekretærer generalforsamling. Her samles de delegerede for bl.a. at tage stilling til et forslag om ændring af pensionsvilkår, til bestyrelsens beretning og til årsregnskabet.
Læs mere