Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
Nr. 11 - 11. årgang
 
Formand: Stem hellere i dag end i morgen

Urafstemningerne om overenskomstfornyelserne er i fuld gang. Afstemningen lukker den 26. marts ved midnat, og Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen, opfordrer så mange medlemmer som muligt til at stemme.
Læs mere

Kongressen anbefaler et ja til OK15-forlig

Et klart flertal af de delegerede ved Dansk Sygeplejeråds ekstraordinære kongres den 6. marts i København stemte ja til det samlede overenskomstresultat OK15.
Læs mere

VOXPOP: Det er lykkedes at sikre reallønnen

Sikring af reallønnen og tillæg til sygeplejersker med en specialuddannelse. Det er nogle af de elementer, som Dansk sygeplejeråds kredsformænd fremhæver ved overenskomstresultatet. Læs deres anbefaling til medlemmerne her.
Læs mere

URAFSTEMNING

Tid til urafstemning

Når alle organisationer har afsluttet deres forhandlinger, og Forhandlingsfællesskabet har anbefalet resultatet, sendes resultatet til urafstemning blandt Dansk Sygeplejeråds medlemmer. Men hvad er en urafstemning egentlig, hvordan stemmer du, og hvorfor skal du overhovedet tage stilling?
Læs mere

Urafstemning: Breve sendt til 63.152 medlemmer

Mandag sendte Dansk Sygeplejeråd breve til 63.152 stemmeberettigede medlemmer, som nu kan stemme om overenskomstresultatet.
Læs mere

Sådan stemmer du

Frem til den 26. marts kl. 23.59 kan stemmeberettigede medlemmer af Dansk Sygeplejeråd stemme til urafstemningen ved OK15. Se her, hvordan du gør.
Læs mere

Tillidsvalgte: Vi anbefaler et ja

VIDEO. I starten af marts var tillidsvalgte fra hele landet samlet i København til stormøde om overenskomstresultatet. Hør fem tillidsvalgte fortælle, hvorfor de anbefaler sygeplejerskerne at stemme ja til overenskomstresultatet.
Læs mere

Vejledende urafstemning på statens område

990 statsansatte sygeplejersker skal stemme om overenskomstfornyelsen på statens område. Urafstemningen på statens område kører parallelt med urafstemningerne på det regionale og kommunale område.
Læs mere


Kort nyt

Kom til medlemsmøder om OK15
I løbet af marts inviterer Dansk Sygeplejeråds fem kredse til medlemsmøder om OK15. Kom og hør hvad overenskomstaftalerne på det regionale og kommunale område indeholder, og hvad de betyder for sygeplejerskerne.
Læs mere

Ny rehabiliteringsuddannelse starter til sommer
Efter sommerferien kan sygeplejersker, ergo- og fysioterapeuter og andre i sundhedssektoren tage en kandidatuddannelse i rehabilitering. Det er Aarhus Universitet, der udbyder uddannelsen i et tæt samarbejde med CFK, MarselisborgCentret og Hammel Neurocenter.
Læs mere

Politisk udsigtsløst at fyre Else Smith
Det er politisk udsigtsløst, når Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) ofrer Sundhedsstyrelsens administrerende direktør Else Smith. Det mener formanden for landets sygeplejersker, Grete Christensen.
Læs mere

Runde tal
Efter en årrække med støt stigende medlemstal rundede Dansk Sygeplejeråd ved årsskiftet et skarp hjørne. Organisationen tæller nu 75.000 sygeplejersker.
Læs mere

DSR kritik af ydelsesstyring i psykiatrien
Tirsdag den 10. marts var sundhedsminister Nick Hækkerup (S) i åbent samråd om ydelsesstyring i psykiatrien. Det sker efter, at Dansk Sygeplejeråd har kritiseret systemet. Umiddelbart efter samrådet var Dansk Sygeplejeråds formand Grete Christensen gæst i studiet hos P1 Orientering om sagen.
Læs mere

DSR til minister: Kom ind i ligestillingskampen
For nylig var Danmark til eksamen i ligestilling hos FN’s kvindekomité i Geneve. Torsdag den 12. marts blev eksamensresultaterne offentliggjort, og et af kritikpunkterne fra komitéen var den mangelfulde implementering af ligestillingsloven, skriver Jyllands-Posten. Det er helt uacceptabelt, mener næstformand i Dansk Sygeplejeråd Dorte Steenberg.
Læs mere

Sygeplejersker fejrede Kvindernes Internationale Kampdag
Sygeplejersker over hele landet markerede den 8. marts Kvindernes Internationale Kampdag med en række spændende arrangementer, der satte fokus på kampen for ligestilling. Dansk Sygeplejeråd arbejder fortsat for ligeløn og ligestilling og støttede derfor op om de forskellige arrangementer for at markere vigtigheden af, at man i fællesskab skaber de nødvendige ændringer for at få ligestilling i Danmark.
Læs mere