Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
Nr. 18 - 10. årgang
 
Ældre skal have værdighedsgaranti

Det er nødvendigt, at der indføres en værdighedsgaranti, der omfatter alle landets ældre borgere, mener fagforbundene, FOA og Dansk Sygeplejeråd.
Læs mere

UDDANNELSE
Region Midtjylland klæder sygeplejersker på til nye udfordringer

Efteruddannelse af sygeplejersker ansat i kommunerne er vigtig for at klæde dem på til at håndtere det stigende antal behandlings- og plejekrævende patienter, der udskrives fra hospitalet. Derfor tilbyder Region Midtjylland sygeplejerskerne et kompetenceløft til gavn for borgere og personale.
Læs mere

SUNDHEDSPOLITIK
Aftale vil udløse fyringsrunder på landets sygehuse

Fyringer er en uundgåelig konsekvens af den økonomiaftale, som regeringen og regionerne netop har indgået, lyder det fra Dansk Sygeplejeråd.
Læs mere

ARBEJDSVILKÅR
DSR sikrer 6 medlemmer 1 million kroner

Seks sygeplejersker i Gribskov Kommune er blevet i alt 1 mio. kr. rigere, efter at kommunen i april 2014 har indgået forlig med DSR i en langvarig sag om brud på arbejdstidsaftalen.
Læs mere

A-KASSE
Underskriftsindsamlinger for ordentlig hjælp til unge arbejdsløse sygeplejersker

Når unge sygeplejersker står uden job, skal de have kvalificeret hjælp. Og det kan a-kassen tilbyde, men et nyt forslag risikerer at tvinge de unge ledige videre til jobcentrene i stedet. Nu lanceres en underskriftindsamling mod forslaget.
Læs mere

SAGSBEHANDLING
Sygeplejerske fyret efter depression: "Det har været et helvede"

Det er ikke okay at fyre en sygeplejerske, der har passet sit job i 12 år, fordi hun får depression. Det har en voldgiftssag netop slået fast.
Læs mere

PRIS
Årets Psykiatriske Sygeplejerske kåret

Sygeplejerske Lotte Lomholt modtog den 4. juni prisen som årets psykiatriske sygeplejerske.
Læs mere

DEBAT
Debat: Sygehusene har brug for økonomisk håndsrækning

SPAREPLANER: Alt tyder på, at landets fem regioner igen skal igennem besparelser i milliardklassen. Det vil betyde, at stillingsnedlæggelser, besparelser og massevis af fyringer i det kommende år vil rulle ind over sygehusene.
Læs mere


Kort nyt

Synergi holder sommerpause
Traditionen tro holder Synergi sommerpause. Nyhedsbrevet udkommer igen onsdag den 3. september 2014 med flere skarpe nyheder om sygeplejerskers arbejdsmiljø, vilkår og løn.
Vi ønsker alle læsere en rigtig god sommer!

Kontakt redaktionen

Mød DSR på Folkemødet
Igen i år deltager Dansk Sygeplejeråd i Folkemødet på Bornholm. Det giver os en enestående mulighed for at komme i dialog med politikere og andre meningsdannere og tale sygeplejerskernes sag. Samtidig er det en kærkommen lejlighed til at mødes med vores medlemmer.
Læs mere

Dansk Sygeplejeråd inviterer til Sygeplejefestival
Dansk Sygeplejeråd inviterer til Sygeplejefestival 2014 den 15. september i København. Sygeplejeprofessionen er i højsædet, og viden bliver delt, når sygeplejersker fra hele landet mødes.
Læs mere

Debat: Finansministeren er ved at effektivisere sundheden ihjel
Det er alarmerende, at regeringen med finansministeren i spidsen ikke forholder sig til advarsler fra patienter og sygehuspersonale om, at yderligere effektiviseringer i sundhedsvæsenet bringer patientsikkerheden i fare, skriver næstformand i Dansk Sygeplejeråd Dorte Steenberg i et indlæg i Information den 11. juni.
Læs mere

PKA bygger boliger til sygeplejestuderende
Nu bliver det langt nemmere for sygeplejestuderende, som er medlem af Dansk Sygeplejeråd, at få en moderne studiebolig. Pensionskassen for Sygeplejersker (PKA) investerer nemlig 77 mio. kr. i nye studieboliger i København.
Læs mere

Sygeplejersker er vigtige for sammenhængende patientforløb
Der er brug for sygeplejersker til at sikre gode og sammenhængende patientforløb. Sundhedsministeriet og Danske Regioner har netop offentliggjort eyn faglig gennemgang af kvaliteten af de fælles akutmodtagelser i regionerne. Det er positivt, at anbefalingerne sætter fokus på samarbejde og patientflow, lyder det fra Dansk Sygeplejeråd.
Læs mere

Bauta Forsikring giver 108 mio. kr. tilbage til medlemmerne
En rekordhøj overskudsdeling er på vej til medlemmerne i Bauta Forsikring for sygeplejersker og andre inden for sundhedssektoren.
Læs mere