Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Nr. 14 - 10. årgang
 
Kvalitetsudvalgets anbefalinger matcher ikke virkeligheden i sundhedsvæsenet

Kvalitetsudvalgets første delrapport med anbefalinger til den fremtidige indretning af det videregående uddannelsessystem harmonerer ikke med behovet i sundhedsvæsenet. Sådan lyder reaktionen fra DSR, som er bekymret for indsnævringen af sygeplejerskers muligheder for at læse videre, hvis anbefalingerne følges.
Læs mere

DOKUMENTATION
Sygeplejersker drukner i unødig dokumentation

Ny undersøgelse afslører, at landets hospitalsansatte sygeplejersker bruger 14,4 millioner timer om året på dokumentationsarbejde. Det er en stigning på 19 procent i forhold til 2008. Sygeplejerskerne vurderer selv, at fire ud af de godt 14 millioner timer er rent spild.
Læs mere

DET NÆRE SUNDHEDSVÆSEN
Sygeplejersker styrker plejen på plejecentre

I takt med at patienter udskrives hurtigere fra hospitalet, bliver de daglige opgaver på landets plejecentre mere komplekse. Det stiller større krav til personalets faglighed, lyder det fra Ældre Sagen. Alligevel har hvert tredje plejecenter ikke sygeplejersker tilknyttet.
Læs mere

AKUTORDNING
Sygeplejersker på 1813 forbedrer adgangen til akut hjælp

Ventetiden på 1813 er på vej ned, og borgerne kommer nemmere igennem akutmodtagelserne. Selv under meget svære vilkår er sygeplejersker på 1813 med til at forenkle borgerens adgang til akut hjælp, lyder det fra Dansk Sygeplejeråd, der opfordrer lægerne til at arbejde sammen med sygeplejerskerne.
Læs mere

ARBEJDSMILJØ
Ny hjemmeside om psykisk arbejdsmiljø og inklusion

Videncenter for arbejdsmiljø har lanceret en ny hjemmeside med viden og værktøjer til, hvordan medarbejdere med nedsat arbejdsevne, ledere, kollegaer og arbejdsmiljøorganisationen/MED sikrer et godt psykisk arbejdsmiljø i forbindelse med fastholdelse og inklusion.
Læs mere

DEBAT
Debat: Vi skal gribe den teknologiske udvikling

Der er ingen tvivl om, at velfærdsteknologi er et område, der er i voldsom udvikling og som vinder større og større indpas i vores behandlende og forebyggende sundhedsvæsen. Det er bestemt positivt.
Læs mere


Kort nyt

Hjælp os med at komme unødig dokumentation til livs
Dokumentation som på en afdeling er unødig, kan være nødvendig på en anden afdeling. Derfor skal et opgør med unødig dokumentation ske i dialog mellem medarbejdere og ledelse på landets hospitaler.
Læs mere

OK-fornyelsen er nu godkendt
Overenskomstfornyelse ser ud til at sikre reallønnen for privatansatte sygeplejersker. Overenskomstfornyelsen for privatansatte sygeplejersker – eksempelvis på privathospitaler, vikarbureauer, private plejehjem og boreplatforme – er godt på vej.
Læs mere

Usmagelig 1813-kampagne
Mangelfuld planlægning og modvillige læger spænder ben for Region Hovedstadens akuttelefon 1813, skriver Grete Christensen formand for DSR og Vibeke Westh, kredsformand for DSR, Kreds Hovedstaden i en kronik i Jyllands-Posten.
Læs mere

Hør Dorte Steenberg i P1 Debat om akuttelefonen
Dorte Steenberg, næstformand i Dansk Sygeplejeråd, debatter i P1 Debat med De Praktiserende Lægers formand Bruno Meldgaard om akuttelefonen 1813.
Læs mere

Minister: Kom med de gode ideer
Sygeplejersker bruger i gennemsnit 14,4 millioner timer om året på dokumentationsopgaver. Det er en stigning på 19 procent fra 2008 til nu, viser en ny undersøgelse fra Dansk Sygeplejeråd og MEGAFON.
Læs mere

Godt arbejdsmiljø på Facebook
Nu kan du også finde et godt arbejdsmiljø på Facebook. På BrancheArbejdsmiljøRådenes facebookside "Godt arbejdsmiljø" kan du bl.a. følge med i aktiviteter, deleviden og stille spørgsmål om arbejdsmiljø.
Læs mere

Ny video sætter fokus på kvalitet i uddannelse
Hør hvad uddannelseskvalitet er for en sygeplejestuderende, en lærerstuderende og en pædagogstuderende i en ny video, der blev lavet i forbindelse med Elev- og Studenterbevægelsens uddannelsestopmøde i marts.
Læs mere