Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Nr. 13 - 10. årgang
 
Op mod hver sjette sygeplejerske vil forlade psykiatrien

Det er svært at fastholde og rekruttere sygeplejersker i psykiatrien. Det kræver opkvalificering og udviklingsmuligheder, hvis missionen skal lykkes, mener Dansk Sygeplejeråd.
Læs mere

Nordjyske sygeplejersker får en god start i psykiatrien

Når nye sygeplejersker starter i psykiatrien er det essentielt, at de får en grundig introduktion til området, mener Dansk Sygeplejeråd. Det har man succes med i Nordjylland.
Læs mere

VELGØRENHED
Kureret for lungekræft - nu cykler han til Italien

Sidste sommer fik Emilies far konstateret lungekræft. Til juli, et år senere, cykler de sammen til Italien. En rask tur på 1800 kilometer fra Odense til Gardasøen. De bruger turen til at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse.
Læs mere

LØN OG ANSÆTTELSE
Lønnen afspejler ikke sygeplejerskers værdi for samfundet

Produktivitetskommissionen kom mandag den 31. marts med deres endelige anbefalinger til at øge produktiviteten i Danmark. Dansk Sygeplejeråd roser flere af forslagne i forhold til den offentlige sektor, men sætter spørgsmålstegn ved tankerne om øget udbud og finansieringssystemet på uddannelsesområdet.
Læs mere

AKUTSYGEPLEJE
Anæstesisygeplejersker rykker ud til akuttilfælde i Vestjylland

Kommer du akut til skade i nærheden af de to vestjyske byer Tarm og Ringkøbing, møder du sandsynligvis en sygeplejerske. Begge byer har nemlig en akutbil, som er bemandet med anæstesisygeplejersker og ambulancebehandlere.
Læs mere

SUNDHEDSPOLITIK
Overordnet set en god idé fra minister

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) vil gøre forskel på patienter for at sikre lighed mellem dem. ”Overordnet god idé,” lyder meldingen fra Dansk Sygeplejeråd.
Læs mere

DEBAT
Debat: Opprioriter psykiatrien

I den seneste uges tid har medierne bragt historier om psykiatrien. I flere tilfælde har historierne været vinklet på kritisable forhold. Og reaktionerne fra det politiske Danmark er da heller ikke udeblevet, men tværtimod kommet i en lind strøm. Nogle mere løsningsorienteret end andre. Og det er netop løsninger, vi har brug for i psykiatrien
Læs mere


Kort nyt

Ny film: Hospitalspræster hjælper patienter og personale
Både patienter, pårørende og personale kan finde støtte i at tale med en hospitalspræst. Nu har Folkekirken.dk lavet en kort film, der giver indblik i, hvad man kan bruge præsten på sygehuset til.
Læs mere

Kom til generalforsamling i Pensionskassen for Sygeplejersker
Den 25. april er der generalforsamling i Pensionskassen for Sygeplejersker og alle medlemmer kan deltage. Her skal de delegerede bl.a. tage stilling til, om pensionskassen skal lægges sammen med Pensionskassen for Lægesekretærer.
Læs mere

Sexchikane er et stigende problem
Fire ud af ti har oplevet chikane det seneste år, viser ny rapport. Sexchikanen foregår i høj grad på arbejdspladsen. Her er problemet stigende, advarer tre kvindedominerede fagforbund i Avisen.dk.
Læs mere

Godt forslag fra regionerne
Danske Regioner vil sikre psykisk syge hurtigere hjælp ved styrke den ambulante psykiatri. ”God idé,” lyder meldingen fra Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd, der blandt andet tæller 4.000 sygeplejersker i psykiatrien.
Læs mere

Fælles pulje er ikke hele løsningen
Danske Regioner foreslår, at en del af de midler, der er afsat til sundhedsområdet i kommuner og regioner indgår i et fælles budget, der skal sikre sammenhæng mellem sektorerne.
Læs mere

DSR støtter nyt forskningsprojekt
Forskere fra landets universiteter går nu sammen i et opsigtsvækkende forskningsprojekt om konkurrenceudsættelse af bl.a. velfærdsopgaver. Dansk Sygeplejeråd støtter sammen med FTF, De kommunale Chefforeninger m.fl. projektet, der bliver en uafhængig og forskningsbaseret analyse, som både skal se på generelle effekter og konkrete erfaringer med konkurrenceudsættelse.
Læs mere

Historisk aftale for sygeplejersker på professionshøjskoler
Efter lange forhandlinger er det lykkedes at få en ny og forbedret aftale om løn for sygeplejersker ansat på landets professionshøjskoler. DSR’s formand kalder aftalen historisk, fordi den giver sygeplejersker og undervisere ansat på en AC-overenskomst samme lønvilkår.
Læs mere

Ny aftale skal styrke sygeplejerskeuddannelsen
University College Lilllebælt, University College Syddanmark og Dansk Sygeplejeråds Kreds Syddanmark fik i sidste uge papir på hinanden. De har alle skrevet under på en såkaldt partnerskabsaftale, der skal styrke sygeplejerskeuddannelsen.
Læs mere

PKA fylder 60 år
I år fylder Pensionskassen for Sygeplejersker 60 år. I anledningen af den runde fødselsdag har de lavet en særlig fødselsdagsside.
Læs mere

[ Frameld | Vis "Synergi" arkiv ]
Nyhedsbrevet "Synergi" udgives af Dansk Sygeplejeråd
Ansvarshavende redaktør: Grete Christensen
Redaktion: DSR's Kommunikationsafdeling