Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Nr. 11 - 10. årgang
 
Sygeplejersker: Indfør aldersgrænse for solariebrug

Dansk Sygeplejeråd vil have strammet reglerne for solariebrug. Der skal være en aldersgrænse på 18 år for brug af solarium, lyder meldingen fra sygeplejerskerne. Kræftens Bekæmpelse bakker op.
Læs mere

ARBEJDSMILJØ
Sygeplejersker risikerer chikane på sociale medier

Særligt offentligt ansatte kan opleve at blive hængt ud på sociale medier, fordi de i løbet af arbejdsdagen ofte er i tæt kontakt med borgere. FTF har sammen med blandt andre Dansk Sygeplejeråd udarbejdet guidelines til at komme chikane på sociale medier til livs.
Læs mere

LØN OG ANSÆTTELSESVILKÅR
Sygeplejersker henter millioner i erstatning

Uretsmæssige opsigelser, forkert løn og manglende udbetaling af tillæg kostede i 2012-13 arbejdsgiverne 14,6 mio. kr. i erstatning til medlemmer af Dansk Sygeplejeråd.
Læs mere

66-årig sygeplejerske fik godt 585.000 kr.

Dansk lovgivning og EU-lovgivning går ikke altid hånd i hånd. Således kom en afgørelse fra EU-Domstolen en 66-årig sygeplejerske til gode, da hendes stilling blev nedlagt.
Læs mere

SUNDHEDSPLEJE
Sundhedsplejersker støtter op om amning

Under hvert femte barn bliver ammet fuldt ud i de seks måneder, som Sundhedsstyrelsen anbefaler, skriver Momentum. Sundhedsplejersker spiller en vigtig rolle i at støtte op om de kvinder, som oplever problemer med amningen. Derfor er det vigtigt, at der er ressourcer nok til at tilbyde ammende kvinder hjemmebesøg, lyder det fra Dansk Sygeplejeråd.
Læs mere

DEBAT
Debat: Specialisten får bedre service i a-kassen

Det er dybt bekymrende, at Carsten Koch-udvalget anbefaler, at de kommunale jobcentre fremover skal have eneansvaret for indsatsen overfor alle ledige under 30 år, skriver formændene for tre faggruppers a-kasser.
Læs mere


Kort nyt

Sæt arbejdsmiljø på dagsordenen på din arbejdsplads
I flere dele af sundhedssektoren oplever sygeplejersker et højt arbejdstempo og høj arbejdsmængde. Dansk Sygeplejeråd har udarbejdet inspirationsmateriale til tillidsvalgte, der kan hjælpe med at få sat et sundt arbejdsmiljø på dagsordenen ude på arbejdspladserne.
Læs mere

Regionernes sundhedsprofiler er et skridt på vejen
Regionernes sundhedsprofiler er et skridt på vejenRegionerne vil mere på banen i forhold til både forebyggelse og opfølgning med deres nye sundhedsprofiler. Det er positivt, lyder det for Dansk Sygeplejeråd, som håber på, at regionerne vil være med til at overbevise regeringen om at indføre konkrete strukturelle tiltag.
Læs mere

Sygeplejerskers arbejdsmængde afgørende for patienters overlevelse
Sygeplejerskers arbejdsmængde og uddannelse er afgørende for patienters overlevelse. Det viser ny undersøgelse, der blev offentliggjort den 26. februar i det anerkendte videnskabelige tidsskrift The Lancet.
Læs mere

Ny bog sætter tillidsrepræsentanten i centrum
Tillidsrepræsentanten er helt afgørende for Den Danske Model. Det er omdrejningspunktet i en ny bog sætter, der gang i debatten og fokuserer på tillidsrepræsentantens rolle og betydning for organiseringen på det danske arbejdsmarked.
Læs mere

DSR: Minimumstimer i EUD-reform kræver flere lærere
Erhvervsskolereformen er på plads og byder bl.a. på flere undervisningstimer til eleverne. Det er positivt med flere timer, men det må ikke være på bekostning af lærernes forberedelsestid, mener DSR.
Læs mere

Dyre danske hospitaler er en myte
Ny rapport konkluderer, at stort set alle vestlige lande bruger flere penge på sundhed end Danmark.
Læs mere

Markant fald i hospitalers brug af eksterne vikarer
Regionernes udgifter til eksterne vikarer er faldet markant, viser ny opgørelse fra Danske Regioner. Det skriver Berlingske. DSR er skeptisk overfor udviklingen.
Læs mere

Aftale mellem PLO og Danske Regioner på plads
Danske Regioner og PLO er blevet enige om en ny overenskomst, der gælder for de næste tre år. Dansk Sygeplejeråd glæder sig over aftalen.
Læs mere