Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Undervisere demonstrerede foran Finansministeriet

Op mod 600 lockoutede undervisere på SOSU-skolerne var onsdag den 10. april til demonstration foran Finansministeriet. Kom til forhandlingsbordet, lød opfordringen til Bjarne Corydon.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share

Af Søren Olufsen, sbo@dsr.dk og foto af Søren Svendsen

Som et symbol på demonstranternes vilje til at finde løsninger var der stillet forhandlingsborde op lige foran hovedindgangen til Finansministeriet. Sygeplejersker, ergoterapeuter, socialrådgivere, lærere og andre faggrupper fra landets SOSU-skoler var samlet til demonstration og en klar opfordring til finansminister Bjarne Corydon (S) om at åbne forhandlingerne for underviserne på statens område.

Formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, holdte tale til omkring 600 fremmødte undervisere og støtter, der havde medbragt bannere og var klædt i røde og gule t-shirts.

”Kære Bjarne Corydon. Sæt gang i forhandlingerne med de medarbejdere, som allerhelst vil undervise og bidrage til at opfylde regeringens mål om at flere unge skal have en uddannelse og færre falde fra,” lød det fra Grete Christensen, som fortsatte:

”Vi er klar til at forhandle – og vi er sikre på, at vi sammen kan finde en løsning til gavn for de unge og for hele samfundet.”

Spænder ben for unge

Lige nu er omkring 1100 undervisere på SOSU-skolerne lockoutede heraf 380 sygeplejersker. Det betyder, at eleverne ikke kan få undervisning og planlagte afgangseksamener aflyses.

”Vores medlemmer på social- og sundhedsskolerne arbejder hver dag for at skabe undervisning af meget høj kvalitet til en gruppe elever, som også omfatter mange sårbare unge. Resultatet er meget konkret: De unge får en solid uddannelse, som de unge og samfundet kan bruge til noget. Og meget få falder fra undervejs, det er dem regeringen spænder ben for lige nu,” sagde Grete Christensen.

Det var Dansk Sygeplejeråd, Danmarks Lærerforening, Danske Fysioterapeuter, Radiograf Rådet, Dansk Socialrådgiverforening, Ergoterapeutforeningen, Socialpædagogernes Landsforbund og Farmakonomforeningen, der stod bag demonstrationen.
 

Publiceringsdato:
10. april 2013
Ændringsdato:
10. april 2013