Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Sygeplejerskers ytringsfrihed truet

Mange sygeplejersker oplever at blive truet med advarsler og påtaler, hvis de ytrer sig i den offentlige debat.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share
​En sygeplejerske på Sydvestjysk Sygehus har fået en påtale for at skrive en kritisk klumme i Fagbladet Sygeplejersken. I en række sager har sygeplejersker også fået advarsler og påtaler af ledelsen på sygehuset, efter de har ytret sig offentligt, siger Dansk Sygeplejeråd (DSR).

Det får nu DSR til at føre en principiel sag om ytringsfrihed mod sygehuset.

”Vi har ikke før oplevet at have så mange sager, hvor folk bliver irettesat. Det kan være, hvis de skriver til en politiker, udtaler sig til radioen, skriver i et fagblad, ja bare skriver til en kollega, ”siger Line Gessø Hansen, der er næstformand i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark.

Ud over at sygehusets påtaler strider mod ytringsfriheden, kan det også få konsekvenser for sygeplejerskernes karrieremuligheder, mener hun.

”Hvis sygeplejersker får en påtale, er det jo noget, der bliver i deres papirer. Også til fremtidige jobsøgninger. Så det er et stort problem,” siger Line Gessø Hansen.

I direktionen vil man nu se på, hvordan man kan imødegå problemet.

”Jeg kan godt forstå, at nogle måske bliver tilbageholdne med at udtale sig, hvis der er tvivl om, hvad man må sige og hvordan. Så vi må se på, hvordan vi gør vores pressepolitik mere gennemskuelig,” siger Birthe Mette Pedersen, der er sygeplejefaglig direktør ved Sydvestjysk Sygehus, til P4 Esbjergs hjemmeside.
Publiceringsdato:
19. marts 2013
Ændringsdato:
19. marts 2013