Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Sygeplejersker roser nye patienterstatninger

Landets sygeplejersker glæder sig over, at patienter der har været udsat for alvorlige fejl i sundhedsvæsenet kan se frem til større erstatninger. Ansvarligt, lyder det fra Dansk Sygeplejeråd.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share
19 patienter eller pårørende til patienter, der er blevet uhelbredelig syge efter behandlingsfejl har nu fået en ekstra erstatning på 7,3 millioner kroner. Det skriver Politiken onsdag den 26. december. Dansk Sygeplejeråd mener, det er positivt, at patienterne får en større erstatning.

“Selv om medarbejderne i sundhedsvæsenet gør alt, hvad de kan for at give den bedste sygepleje og behandling, så bliver der begået fejl. Det er uundgåeligt i et sundhedsvæsen, hvor man konstant skal træffe svære og afgørende beslutninger. Og det er ansvarligt, at patienter og pårørende kan få en ordentlig erstatning,” siger Anni Pilgaard, næstformand i Dansk Sygeplejeråd.

Praksis bliver ændret
Patientforsikringen havde i første omgang sat patienternes erstatning ned, fordi de måtte forventes at dø inden længe på grund af den uhelbredelige sygdom. Men en kræftsyg kvinde og hendes mand tog kampen op, og Østre Landsret og Højesteret har slået fast, at der ikke er lovhjemmel til at nedsætte erstatningen. Derfor får patienterne nu den fulde erstatning.

“Det her viser, at det gør en forskel at kæmpe for det, man tror på. Og jeg har stor respekt for den familie, som på trods af stor modgang har fundet ressourcer til at føre en sag hele vejen igennem domstolssystemet. Og nu bliver erstatningspraksis ændret, så mange flere får glæde af deres kamp,” siger Anni Pilgaard, næstformand i Dansk Sygeplejeråd.​​​
Publiceringsdato:
26. december 2012
Ændringsdato:
26. december 2012