Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Sygeplejersker fik ni millioner i erstatning

Der blev hevet rigtigt mange penge hjem til medlemmerne af Dansk Sygeplejeråd i 2012. Det sker efter organisationen har styrket den juridiske vejledning.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share

​Af: Andreas Rasmussen, anr@dsr.dk

Lise var i 2011 ansat som vikar på et større hospital i provinsen. Da en fast stilling på afdelingen blev slået op søgte hun den. På det tidspunkt var hun gravid.

Hun blev indkaldt til samtale, men fik afslag på jobbet. Hun havde fået indtryk af, at jobsamtalen kun var proforma, men undrede sig meget over det, da hun inden kun havde modtaget rosende ord for sin arbejdsindsats på afdelingen.

”Jeg blev meget ked af det. Det var et sted jeg var rigtigt glad for at være, og nogle enormt søde kollegaer,” siger hun.

Dansk Sygeplejeråd tog med det samme Lises sag og kontaktede sygehuset, for at få en forklaring. Hospitalet erkendte, at de ikke kunne bevise, at Lise ikke var blevet fravalgt til stillingen på grund af sin graviditet. Hun fik 22.500 i erstatning.

”DSR var rigtigt gode til at støtte mig og bakke mig op. De var virkelig guld værd,” siger Lise.

Sidste år hentede Dansk Sygeplejeråds nye juridiske videncenter mere end ni mio. kroner hjem til medlemmer.

Hårde tider kræver hård indsats
Juridisk Videncenter blev etableret 1. januar sidste år for at styrke DSR’s juridiske rådgivning af medlemmer, der f.eks. bliver uberettiget afskediget eller ikke får den korrekte løn. Og det har været nødvendigt at samle ressourcerne, mener formand Grete Christensen.

”Vi står midt i en krisetid. Arbejdspladserne er hårdt spændt for og vi ser mange opsigelser. Det er ikke dem alle, der foregår efter bogen, og derfor er der behov for, at vi som faglig organisation er klar til at støtte medlemmerne. Medlemmerne presses mere end før og derfor har vi opgraderet og fokuseret vores juridiske rådgivning,” siger hun.

Udover de ni mio. kroner har Juridisk Videncenter hjulpet DSR’s Kreds Syddanmark med at hente mere end seks mio. kroner til deres medlemmer i lønsagen fra OUH, som Synergi har omtalt.

Læs hele historien i nyhedsbrevet Synergi.

Publiceringsdato:
20. februar 2013
Ændringsdato:
20. februar 2013