Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Sygeplejersker får forbudte spørgsmål til jobsamtalen

Det er en klar overtrædelse af ligebehandlingsloven, at hver ottende nyuddannede sygeplejerske under jobsamtaler har oplevet at blive spurgt om de har børn, planer om at få det eller adgang til pasning. Sådan lyder det fra Dansk Sygeplejeråd.

  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share

Af: Andreas Rasmussen, anr@dsr.dk

En ud af otte af de sygeplejersker, der siden maj er dimitteret fra landets sygeplejeskoler, har prøvet at blive spurgt om deres barselsplaner og pasningsmuligheder under en jobsamtale.

Det viser tal fra DSR’s Analyse, der netop har gennemført en spørgeundersøgelse blandt de nydimitterede sygeplejersker. Formanden for landets sygeplejersker mener, at det er uacceptabelt.

”Det kan ikke være rigtigt, at vi i 2012 stadig oplever den slags kønsdiskrimination. Når en arbejdsgiver skal ansætte en sygeplejerske, så skal det ske på basis af sygeplejerskens faglige kompetencer. Ikke på baggrund af om, han eller hun har børn eller planer om at få det. På samme måde som det heller ikke skal spille ind, hvilken etnicitet eller seksualitet man har. Det her er en åbenlys overtrædelse af ligebehandlingsloven,” siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.

Læs hele historien i nyhedsbrevet Synergi 

Kom med din kommentar på facebook

Læs også historien i Berlingske 


Publiceringsdato:
29. november 2012
Ændringsdato:
29. november 2012