Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Sygeplejersker blandt vinderne af Arbejdsmiljøprisen 2013

Hospitalsenheden Horsens og hjemmeplejen i Slagelse Kommune er blandt modtagerne af Arbejdsmiljøprisen 2013. Begge arbejdspladser har opnået anerkendelse for deres indsats for at skabe bedre sikkerhed på arbejdspladsen.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share

​Af Karen Lund, klu@dsr.dk

Slagelse kommune har i et projekt sat fokus på, hvordan man løfter og flytter på borgerne. Det har givet gode erfaringer med, hvordan man optimerer sikkerheden for medarbejderne. Personalet er efterfølgende blevet oplært i nye fremgangsmåder, hvor instruktioner er lagt ind på PC’er og arbejdstelefoner.  

Horsens Hospital har sat fokus på, hvordan man skaber større sikkerhed for personalet. De har indført nye arbejdsmetoder, som har betydet, at halvdelen af antal stikskader er halveret.

Det er nogle af begrundelserne for at disse to arbejdspladser i år er vindere af Arbejdsmiljøprisen 2013. I Dansk Sygeplejeråd glæder man sig over, at de to arbejdspladser har fået anerkendelse for deres arbejde med arbejdsmiljøet.
   
”Deres indsats er til inspiration for andre arbejdspladser. Vi kan lære af de gode resultater, som både Hospitalsenheden Horsens og hjemmeplejen i Slagelse Kommune har skabt. De viser, at det betaler sig at gøre en ekstra indsats til gavn for patienter, borgere og medarbejdere, for vi ved at et godt arbejdsmiljø er lig med høj kvalitet og effektivitet,” siger næstformand i Dansk Sygeplejeråd, Dorte Steenberg og fortsætter:

”Et bedre arbejdsmiljø er nøglen til det gode samarbejde mellem medarbejdere og ledere, og her ved vi at  sygeplejerskers faglighed og kompetencer spiller en vigtig rolle. Deres indsats og resultater viser, at vi med de rigtige initiativer kan opnå mærkbare forbedringer i arbejdsmiljøet.”  

Arbejdsmiljøprisen uddeles hvert år af Arbejdsmiljørådet for at skabe opmærksomhed primært indenfor tre nationalt prioriterede områder: arbejdsulykker, psykisk arbejdsmiljø og muskelskeletpåvirkninger. Slagelse kommune vandt prisen i kategorien muskelskeletpåvirkninger. Horsens hospital vandt prisen i kategorien arbejdsulykker.

Læs mere om Arbejdsmiljøprisen

Publiceringsdato:
02. december 2013
Ændringsdato:
02. december 2013