Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Sygeplejersker: Vi vil se handling

Dansk Sygeplejeråd glæder sig over, at mange kommuner har meldt ud, at de nu vil ansætte flere sygeplejersker, som kan forebygge sygehusindlæggelser af ældre. Men rådet vil se handling.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share
Af Søren Olufsen, sbo@dsr.dk

Mere end halvdelen af landets kommuner svarer i en undersøgelse foretaget for KL´s nyhedsbrev Momentum, at de vil ansætte flere sygeplejersker i år. Det sker for, at undgå mange unødvendige indlæggelser af ældre borgere, som lige nu kommer på hospitalet, hvor der kan være massiv overbelægning.

”Det er positivt, at mange kommuner vil tage ansvar for ældre borgeres sundhed og livskvalitet. Og nu forventer vi så, at de sætter handling bag løfterne. Mange akutte og medicinske afdelinger er under voldsomt pres, og derfor er skal kommunerne løfter flere sundhedsopgaver. Det kræver, at de ansætter flere sygeplejersker og styrker samspillet med praktiserende læger og regioner,” siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd og fortsætter:

”Hvis kommunerne får styrket sundhedsindsatsen, så vil mange ældre borgere slippe for en opslidende indlæggelse. Og kommunerne vil undgå en dyr regning for indlæggelsen. Det giver kun mening at gå den vej.”

Formanden for landets omkring 70.000 sygeplejersker peger på, at udviklingen med markant flere ældre, samtidig med, at der bliver nedlagt mange sengepladser på medicinske afdelinger, betyder at der skal sættes ind, før det er for sent.

”Antallet af ældre stiger med rekordfart. Og det helt afgørende, at vi hele tiden ser på, om vi har den rette balance i det kommunale sundhedsvæsen og på sygehusene. Og i øjeblikket er det ikke tilfældet, og det rammer patienter og medarbejdere. Den udvikling skal vi sammen med Christiansborg, kommuner og regioner ændre,” siger Grete Christensen.
Publiceringsdato:
12. februar 2013
Ændringsdato:
12. februar 2013