Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

DSR: Vi søger indflydelse frem for at lukke øjnene

Regeringen, kommuner, regioner og dele af fagbevægelsen vedtager i dag en plan for, hvordan der kan frigøres milliarder gennem modernisering af den offentlige sektor. DSR vil have indflydelse og støtter op om planen.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share
Af Søren Olufsen, sbo@dsr.dk 

Regeringen og parterne på det offentlige arbejdsmarked har torsdag vedtaget syv principper for samarbejde om modernisering af den offentlige sektor. Modernisering skal sikre, at de offentlige ressourcer bliver anvendt bedst muligt og anvendt der, hvor behovet er størst. 

Initiativerne omfatter udvikling af nye styreformer med fokus på tillid og samarbejde og oprettelse af et center for innovation, der skal understøtte, at tillid og innovation spredes og forankres i den offentlige sektor.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager siger: ” Vi kan ikke nøjes med at vælge mere tillid til, uden samtidig at holde os for øje, at vi ikke kan vælge den økonomiske krise fra. Vi skal udvikle og modernisere den offentlige sektor. Det er en fælles opgave, at vi løser de udfordringer vores samfund står overfor. Tillid er ansvarspådragende. Både for medarbejdere, ledere, arbejdsgivere og fagforeninger. Derfor har vi - sammen - skabt et nyt udgangspunkt for, hvordan vi samarbejder om en bedre offentlig sektor lokalt, regionalt og nationalt”.

I Dansk Sygeplejeråd støtter man også op om planen, som skal være med til at sikre velfærden.

”Vi vil ikke lukke øjnene og bare blive kørt over. Vi vil tage ansvar for, at vi også om ti og tyve år har en stærk og velfungerende offentlig sektor til glæde for borgerne og medarbejderne. Derfor søger vi indflydelse, så vi får moderniseret på den rigtige måde med fokus på faglighed og kvalitet”, siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd. 

Hun peger på, at der er et stort potentiale i at få afbureaukratiseret arbejdsgange og spredt de gode eksempler ud.

”Lyt til medarbejderne. De sidder med mange af svarerne og løsninger på, hvordan vi kan arbejde smartere og dermed frigøre ressourcer. Samtidig er det afgørende, at viden og erfaringer bliver delt, så flere får glæde af de gode initiativer og projekter, og det håber jeg, at det nye innovationscenter bliver garant for”, siger Grete Christensen.

​​
Publiceringsdato:
20. juni 2013
Ændringsdato:
20. juni 2013