Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Sygeplejersker: På sin plads at psykiatrien bliver styrket

Dansk Sygeplejeråd mener, at det er helt nødvendigt, at regeringen og partierne bag satspuljeaftalen nu sætter gang i en række nye projekter indenfor psykiatrien. Især udgående akutteams og øget fokus på forskning vil komme psykisk syge til gode, lyder det fra landets sygeplejersker.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share

Af Søren Olufsen, sbo@dsr.dk

Alle partier undtagen Enhedslisten er nået til enighed om en ny satspuljeaftale på psykiatriområdet. En aftale, der betyder, at der afsættes 410 millioner kroner over fire år til psykiatrien, og pengene skal blandt andet bruges på forsøg med udgående akutteams. Og det er en god idé, lyder det fra Dansk Sygeplejeråd, der repræsenterer landets psykiatriske sygeplejersker.

”Psykisk syge ofte har svært ved at bruge det etablerede sundhedssystem. Derfor giver det god mening, at man sender læger og sygeplejersker fra psykiatrien ud til patienterne, der hvor de befinder sig, så man kan sikre, at de får den nødvendige sygepleje og behandling”, siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd og fortsætter:

”Vi har længe opfordret politikerne på Christiansborg til at vende udviklingen i psykiatrien. Og det er helt på sin plads, at der nu begynder at ske noget”.

Forskning kan nedbringe brugen af tvang
I satspuljeaftalen er der også sat midler af til øget forskning i psykiatrien, og det får også rosende ord med på vejen.

”Der er alt for lidt forskning i øjeblikket indenfor psykiatrien. Og der er et stort behov for, at vi får samlet viden fra de mange forskellige projekter, som der er i gang rundt omkring. Hvad virker? Og hvad virker ikke? Det vil helt sikkert skabe endnu mere faglighed og kvalitet til glæde for patienterne og kan fx være med til at nedbringe brugen af tvang, som vi alle har en ambition om”, siger Grete Christensen.

Økonomisk efterslæb
Formanden for landets sygeplejersker understreger dog, at der skal være et vedholdende fokus på psykiatrien, og det kræver økonomiske ressourcer.

”Psykiatrien har et markant økonomisk efterslæb, som langt fra bliver lukket med satspuljeaftalen og finansloven. Men det er et skridt i den rigtige retning, og det er positivt, at politikere fra begge sider af folketingssalen har klare mål og ambitioner for psykiatrien. Det kan patienterne, og medarbejderne i psykiatrien bruge til noget”, siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.

Læs mere om Satspuljeaftalen

Læs Dansk Sygeplejeråds psykiatriudspil


Publiceringsdato:
28. november 2013
Ændringsdato:
28. november 2013