Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Synergi: Sygeplejerske på barsel fyret

Sygeplejerske Camilla Cyano blev fyret, mens hun var på barsel med sønnen Thor. Det blev dyrt for arbejdsgiveren, skriver nyhedsbrevet Synergi.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share

Af Andreas Rasmussen, anr@dsr.dk

”Tillykke med fødselsdagen. Kommer du ikke forbi snart? Der er noget, jeg gerne lige vil snakke med dig om.”

Sådan lød det, da Camilla Cyano i slutningen af februar 2012 blev ringet op af sin chef på plejehjemmet Johannesgården i København. På det tidspunkt havde Camilla Cyano været på barsel fra sin stilling som souschef i otte måneder.
 
”Jeg gik ud fra at hun lige ville vende et eller andet ledelsesrelateret med mig. Men da jeg kom ind på kontoret fik jeg af vide, at hun ville nedlægge min stilling, hvorefter hun gav mig et officielt brev om stillingens nedlæggelse,” siger Camilla Cyano.

Forstanderen udtrykte dog meget stor tilfredshed med Camilla Cyanos arbejdsindsats.

DSR går ind i sagen
Camilla Cyano ringede straks til Dansk Sygeplejeråd, der gik ind i sagen.

”Det kom helt bag på mig at jeg blev fyret. Det har aldrig været på tale, at stillingen skulle nedlægges. Jeg var virkelig glad for mit arbejde. Jeg oplevede selve forløbet som meget uprofessionelt. Det var yderst ubehageligt at sidde med min lille søn og få besked om at min stilling blev nedlagt. Heldigvis fik jeg rigtig god hjælp hos DSR,” siger hun.

To en halv måned efter afskedigelsen var der forhandlet en god fratrædelsesaftale i stand med Københavns Kommune. Plejehjemmet kunne ikke dokumentere, at afskedigelsen ikke skete på grund af Camilla Cyanos barsel. Hun fik derfor fire måneders opsigelse, ni måneders godtgørelse, seks ugers ferie til udbetaling og seks ugers ferie overført til næste ferieår.

Årsagen til, at kommunen var tvunget til at indgå et forlig var, at stillingen i praksis ikke var blevet nedlagt. Arbejdsopgaverne var i stedet blevet fordelt blandt en række andre ansatte, der var gået op i tid. Da Camilla Cyanos chef samtidig havde ytret sig negativt om Camillas graviditet, havde kommunen en endog meget dårlig sag.

Problematisk udvikling

Forliget endte med, at Camilla Cyano fik mere end en halv million i godtgørelse for løn og ferie. Og næstformand i DSR, Anni Pilgaard, peger på, at afskedigelsessagen desværre ikke er enestående.

”Det er fuldstændig uacceptabelt at fyre medarbejdere på grund af graviditet eller barsel. Vi har set en del af de sager igennem de senere år, og det er en meget problematisk udvikling,” siger Anni Pilgaard, næstformand i DSR og fortsætter:

”Hver gang, vi får de her sager, så sætter vi ind, og vi gør alt, hvad vi kan for at nå til bunds og støtte medlemmet. Jeg er rigtig glad for, at vi kunne hjælpe Camilla i den svære situation. Og det er dejligt, at hun er kommet godt videre og har fået nyt job,” siger næstformand Anni Pilgaard.

Læs hele nyhedsbrevet Synergi

Publiceringsdato:
02. maj 2013
Ændringsdato:
02. maj 2013