Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Sygeplejerske bliver sundhedsordfører

Socialdemokraterne har valgt en sygeplejerske som deres nye sundhedsordfører. Det er den 49-årige nordjyde Flemming Møller Mortensen, der har overtaget posten.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share
- Der er ingen tvivl om, at dette er en drømmepost. Sundhedsområdet er helt afgørende for mig. Sundhed og trivsel er forudsætningen for det gode liv, som alle har ret til. Jeg glæder mig til at videreudvikle Socialdemokraternes sundhedspolitik, siger Flemming Møller Mortensen.
 
Socialdemokraternes nye sundhedsordfører har ligesom sin forgænger mange års erfaring med sundhedsområdet. Flemming Møller Mortensen er oprindeligt uddannet sygeplejerske, siden anæstesisygeplejerske og ledende sygeplejerske. Senere blev han salgschef for en stor medicinalvirksomhed, inden han i 2007 blev valgt til Folketinget, hvor han blandt andet har været Socialdemokraternes forebyggelsesordfører og formand for Folketingets Sundheds- og Forebyggelsesudvalg. Det er en bred erfaring, som sundhedsordføreren vil trække på i sit nye arbejde.
 
- Under mit arbejde som sygeplejerske i både Danmark, Indien og Grønland har jeg oplevet konsekvenserne af de forskellige vilkår, mennesker bydes. Derfor er jeg meget optaget af at sikre større lighed i sundhed, en tilstrækkelig behandlingskapacitet, høj grad af faglighed i sundhedsuddannelserne samt et godt arbejdsmiljø. Det er vigtige indsatsområder, når vi skal forebygge og behandle sygdom, siger Flemming Møller Mortensen og fortsætter:
 
- Men det er også nødvendigt, at vi får afklaret, hvad det er for et sundhedsvæsen, vi skal have i fremtiden. Det arbejde vil jeg sætte mig i spidsen for, og jeg glæder mig til at komme i gang, slutter Flemming Møller Mortensen.
Publiceringsdato:
04. april 2013
Ændringsdato:
04. april 2013