Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Sygeplejeråd roser døgnsygeplejersker i Nordjylland

Dansk Sygeplejeråd i Nordjylland glæder sig over at ældre borgere i Nordjylland nu kan se frem til at få hjælp af sygeplejersker i hjemmet hele døgnet. Det vil forhindre indlæggelser, lyder det.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share
Af Andreas Rasmussen, anr@dsr.dk

4.5 millioner kroner. Så mange penge har sundhedsminister Astrid Krag bevilget til et nyt projekt i Nordjylland, der skal nedbringe antallet af indlæggelser og genindlæggelser af ældre.

Et vigtigt element i initiativet bliver, at der døgnet rundt vil være mulighed for at syge ældre kan få hjælp i hjemmet af en specialuddannet sygeplejerske.

”Det er et spørgsmål om at være tidligere ude og opsøge og opspore de ældre, der har et problem. På den måde kan man gribe ind, før det ender med en indlæggelse. Det er bedre for patienterne, og det er bedre for os alle”, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S) til Nordjyske Stiftstidende.

Og bevillingen glæder Dansk Sygeplejeråds kredsformand i Kreds Nordjylland, Jytte Wester:

”Det er meget positivt, at sygeplejerskerne nu kan komme ud og hjælpe de ældre hele døgnet. Der er eksempler på at ældre tidligere ikke har kunnet få den fornødne hjælp i tide, fordi der ikke har været ordentligt beredskab. Det her tiltag vil helt klart styrke de ældres sundhed og forhindre dyre indlæggelser.”

Ifølge Dansk Sygeplejeråd stiger antallet af indlæggelser af ældre medicinske patienter på landsplan. Samtidig vil antallet af ældre over 80 år blive fordoblet de kommende år.

”Hvis ikke det kommunale sundhedsvæsen bliver gearet til at håndtere de mange flere ældre, vil vi se, at regningen både menneskeligt og økonomisk bliver stor. Derfor er initiativet i Nordjylland et skridt i den rigtige retning”, siger Jytte Wester.

De bevilgede penge dækker hele 2013 og 2014, men de syv nordjyske kommuner, der er involveret i projektet, har lovet at fortsætte projektet derefter.

Publiceringsdato:
21. december 2012
Ændringsdato:
21. december 2012