Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Sundhedsplejersker, sygeplejersker og jordemødre samlet til konference

Fredag den 1. november er sundhedsplejersker, sygeplejersker og jordemødre samlet i Vejle til konference om barnets start i livet.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share

​​Tekst: Mads Krøll Christensen   Foto: Søren Holm

 

Den 1. oktober i år trådte Sundhedsstyrelsens anbefalinger på barselområdet i kraft. Anbefalingerne beskriver de tilbud, som regioner og kommuner skal indrette til borgerne på området. Sundhedsstyrelsen anbefaler blandt andet, at:

  • førstegangsfødende, som udskrives indenfor 24 timer og kvinder, som har født hjemme, tilbydes besøg i hjemmet af en jordemoder
  • sundhedsplejersken kommer på hjemmebesøg på 4. eller 5. dagen hos alle familier.
    På baggrund af de nye anbefalinger afholder Dansk Sygeplejeråd og Jordemoderforeningen konference fredag den 1. november i Torvehallerne i Vejle.

Konferencen vil fokusere på, hvordan sygehusets føde- og barseltilbud og kommunens sundhedspleje kan skabe endnu stærkere sammenhæng, så ingen familier risikerer at blive tabt i overgangen mellem de to sektorer. Konferencen vil også have fokus på, hvordan faggrupperne bedst støtter op omkring sårbare gravide, og hvordan en tidlig indsats i graviditeten kan være med til at foregribe social ulighed i sundhed.


Hver stol var i brug til konferencen, der var udsolgt på kort til.


Jordemødre, sygeplejersker og sundhedsplejersker fra hele landet samlet om fælles sag.

Publiceringsdato:
01. november 2013
Ændringsdato:
01. november 2013