Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Støtter kampen mod vold mod kvinder

Hver tredje kvinde på jorden vil opleve at blive slået eller voldtaget i løbet af sit liv.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share

Af: Mads Krøll Christensen, mkc@dsr.dk

1 ud af 3 kvinder på jorden vil opleve at blive slået eller voldtaget i løbet af sit liv. Det svarer til, at en milliard kvinder og piger krænkes og udsættes for vold eller voldtægt. Torsdag den 14. februar markerer det verdensomspændende initiativ ’ ’One Billion Rising’ kampen mod vold mod kvinder og piger.
 
”Det er ikke bare en statistik, men en virkelighed, der kræver handling. Og derfor støtter vi i Dansk Sygeplejeråd op om den verdensomspændende kampagne ’One Billion Rising’, der har til formål at stoppe volden mod kvinder og piger,” siger Dansk Sygeplejeråds næstformand, Dorte Steenberg og peger på, at vold mod kvinder også sker herhjemme. 
 
”Vores medlemmer møder ofte voldsramte kvinder i deres arbejde. Jeg tror, at størstedelen af de sygeplejersker, der arbejder på eksempelvis landets skadestuer, og sundhedsplejersker i landets kommuner har mødt voldsramte kvinder,” siger hun.
 
I 2011 offentliggjorde Dansk Sygeplejeråd en undersøgelse, som viser, at 8 ud af 10 af landets sundhedsplejersker har mødt en eller flere voldsramte kvinder i forbindelse med deres arbejde.

Også i Danmark er der arrangementer den 14. februar. Du kan få mere at vide på www.onebillionrising.org  

Læs mere om vold mod kvinder på www.irct.org

 

Publiceringsdato:
13. februar 2013
Ændringsdato:
13. februar 2013