Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Smal aftale med regionerne

Fredag aften den 22.2 indgik Sundhedskartellet sammen med KTO, AC og FOA en aftale med regionerne om OK13. Aftalen omfatter blandt andet lønstigninger på 1,92 procent inklusive skøn for reguleringsordningen, som videreføres. En smal aftale, der tydeligt viser, at vi har økonomisk krise i Danmark, lyder det.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share

Af Sigurd Nissen-Petersen, snp@dsr.dk

Sygeplejersker, fysioterapeuter, bioanalytikere og andre sundhedsprofessionelle har fået en smal aftale om blandt andet løn og pension ved forhandlingerne om OK13.

Sent fredag aften blev Sundhedskartellets forhandlere sammen med KTO, FOA og AC enige med regionerne om en ny to-årig aftale om blandt andet løn og pension og en videreførsel af reguleringsordningen.

 

OK13_220213_04.jpg
Sundhedskartellets formand, Grete Christensen, da forhandlingerne begyndte fredag ved 13-tiden, i samtale med regionernes chefforhandler, Jens Stenbæk (V). Til venstre for Grete Christensen, formand for KTO og lærerforeningen, Anders Bondo Christensen.


Aftalen giver 1,92 procent i lønstigninger i perioden, inklusive skøn for reguleringsordningen, og så er der yderligere afsat 0,25 procent, som overvejende går til pensionsforbedringer.

”Det er en meget smal aftale, som ikke sikrer reallønnen. De samme aftaler om løn er indgået på statens og kommunernes områder, så over hele linjen har den økonomiske krise sat tydelige fingeraftryk,” siger Grete Christensen, formand for Sundhedskartellet.

Grete Christensen er samtidig tilfreds med, at reguleringsordningen fastholdes, og at arbejdsgivernes meget vidtgående krav om ophævelse af TR-beskyttelse er blevet opgivet under forhandlingerne.


ok13_feb_5.jpg

”Arbejdsgiverne har ved disse forhandlinger haft en række meget vidtgående krav, som vi har fået fjernet ved forhandlingsbordet. Samtidig holder vi fast i reguleringsordningen, så vi sikrer, at vores medlemmers løn følger med, når der igen kommer opsving i den private sektor,” siger Grete Christensen.

Sundhedskartellets 11 organisationer repræsenterer ca. 100.000 sundhedsprofessionelle og er den største forhandlingspart hos regionerne.

Den 27.2 skal Sundhedskartellet forhandle for sidste gang med kommunerne, før en samlet aftale kan sendes til afstemning blandt de stemmeberettigede medlemmer af Sundhedskartellet.

Få et hurtigt overblik over aftalen med regionerne

 

Læs mere om OK13

 

Foto: Simon Knudsen​

Publiceringsdato:
22. februar 2013
Ændringsdato:
22. februar 2013