Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Rekordsnit hos nye sundhedsplejersker

Det første hold studerende fra den nye sundhedsplejerskeuddannelse dimitterede fredag eftermiddag. Det skete på Metropol i København.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share
Tekst: Andreas Rasmussen, Foto: Brian Berg

Det var en taknemlig Stefan Hermann, rektor på professionshøjskolen Metropol, der fredag eftermiddag ønskede tillykke til de cirka 40 sundhedsplejersker, der udgør første hold på den nye sundhedsplejerskeuddannelse.

"I er med til at udvide og udvikle faget. Fokus flytter nu fra sygdom til sundhed og I rækker ud til de andre faggrupper. Det skal I have tak for", sagde han blandt andet i sin tale.

De 40 nye sundhedsplejersker startede på den nye uddannelse på en råkold januarmorgen i 2012. I dag blev de ønsket tillykke med diplomer, klapsalver og røde roser fra Fagligt Selskab for Sundhedsplejersker. Og der var rigeligt at fejre. Holdet afsluttede nemlig uddannelsen med et flot karaktergennemsnit på 10.

Fokus på kommunikation
En af dem, der blev færdige i dag, er Lone Haahr. Hun startede på uddannelsen med godt 10 års erfaring som sygeplejerske.

"Jeg kan virkelig godt anbefale uddannelsen, til dem der har lyst til at prøve kræfter med sundhedsplejen. Der er meget fokus på at styrke den faglige identitet, så vi ikke bliver sundhedsplejersker, der bare sidder og drikker kaffe og småsnakker med mødrene. Det handler om at turde følge op på de ting man hører, men på en anerkendende måde. Derfor har vi haft mange øvelser i anerkendende kommunikation," forklarer hun.

"Det handler jo langt hen ad vejen om at få borgeren til selv at reflektere over tingene, når vi snakker om dem. Det er kernen i det sundhedsfremmende arbejde, og det skal vi bidrage til," siger hun.

Efter at have været i praktik i sundhedsplejen i Roskilde under uddannelsen starter hun i fast job samme sted fra 1. juli.​​
Publiceringsdato:
21. juni 2013
Ændringsdato:
21. juni 2013