Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Rekordmange sygeplejersker på Roskilde Festival

Op mod 170 sygeplejersker er klar til at tage imod syge og tilskadekomne mennesker på Roskilde Festival, hvilket er det højeste antal nogensinde.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share
Af Søren Olufsen, sbo@dsr.dk

Køen til samaritterteltene på Roskilde Festival er i år ikke lang. 170 frivillige sygeplejersker fra hele landet er i løbet af de ti dage nemlig klar til at tage imod tilskadekomne deltagere. Det er en forøgelse på 40 sygeplejersker i forhold til sidste år.

”Sidste år havde vi en markant stigning i skader, og vi lå vandret. Derfor har vi i år rekord meget sundhedspersonale, som er med til at sikre et meget højt serviceniveau ude på festivalen og som også betyder, at vi belaster sygehusene mindst muligt”, siger Frank Praefke, der er ansvarsperson for det medicinske beredskab på Roskilde Festival.

Sygeplejerske Lene Kragh har debut i sundhedsberedskabet på Roskilde Festival, og det har været en god oplevelse.

”Vi har store og små ting, som vi håndterer. Lige nu har jeg behandlet en yngre mand, som havde fået et brandsår, der skulle have forbinding. Og det er fedt at være en del af holdet, som er med til at give unge mennesker en sikker festival”, siger Lene Kragh. 

Fredelig festival
Indtil videre har den gennemsnitlige ventetid ved samaritterteltene i år været omkring ti minutter for festivalgængerne, og det er tilfredsstillende, lyder det fra Frank Praefke, ansvarsperson for det medicinske beredskab.

”Det stærke beredskab med læger, sygeplejersker og samaritter har selvfølgelig været med til at give et godt flow. Men der har også været færre tilskadekomne i år, end vi plejer, så det er indtil videre en fredelig festival”, siger han.

Urinvejsinfektioner, ondt i halsen, astmaproblemer og betændelse i sår er de mest hyppige skader blandt festivalgængerne. Men der har også været personer, som har fået for meget alkohol eller stoffer.

”Vi har nogle til afrusning. Det drejer sig mest om folk, som har drukket og røget for meget. Vi har endnu ikke haft nogle inde, som har taget hårde stoffer”, siger Frank Praefke.

På Roskilde Festival er der i alt tre samarittertelte, 5 førstehjælpstårne og tre mobile sundhedsteam med læger og sygeplejersker, der går rundt på pladsen. Frank Praefke anslår, at man i år vil behandle mellem 9000-10.000 mennesker i løbet af de ti dage. 
Publiceringsdato:
06. juli 2013
Ændringsdato:
06. juli 2013