Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Regionernes sundhedsprofiler er et skridt på vejen

Regionerne vil mere på banen i forhold til både forebyggelse og opfølgning med deres nye sundhedsprofiler. Det er positivt, lyder det for Dansk Sygeplejeråd, som håber på, at regionerne vil være med til at overbevise regeringen om at indføre konkrete strukturelle tiltag.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share
​Af: Rikke Brams, rbr@dsr.dk og Mads Krøll Christensen, mkc@dsr.dk
 
I dag offentliggøres en række sundhedsprofiler, som bygger på svar fra mere end 160.000 danskere om deres sundhed og velbefindende. Danske Regioner vil bruge sundhedsprofilerne til at sætte fokus på forebyggelse og opfølgning og vise, at der er behov for mere forpligtende sundhedsaftaler mellem regioner og kommuner.
 
”Intentionerne bag sundhedsprofilerne er bestemt positive. Og det er godt, at regionerne også tager ansvar ved at påpege, at der ligger en vigtig forebyggelsesopgave i vores samlede sundhedsvæsen. Jeg glæder mig til at se, hvilke konkrete forebyggelsesinitiativer regionerne kommer med,” siger Grete Christensen formand i Dansk Sygeplejeråd og fortsætter:
 
”Jeg håber på, at regionerne vil være med til at overbevise regeringen om, at det er helt nødvendigt med konkrete strukturelle tiltag – eksempelvis lovgivning som gør slik og sodavand dyrere – hvis vi skal styrke sundheden.”
 
Sundheden er meget ulige fordelt i Danmark, hvilket sundhedsprofilerne er med til at sætte fokus på.
 
”Der er markant forskel i menneskers levetid alt efter postnummer og uddannelsesniveau. Og det skal vi have ændret på,” siger Grete Christensen.
 
Læs mere om sundhedsprofilerne
Publiceringsdato:
05. marts 2014
Ændringsdato:
05. marts 2014