Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Regioner vil opslå flere fuldtidsstillinger

Landets regioner er blevet enige om at ansætte langt flere medarbejdere på fuldtid, fordi regionerne vil gøre op med deltidskulturen. Det skriver dr.dk. ”Fuldtid skal være en ret, ikke en pligt. Og så skal arbejdsmiljøet styrkes betydeligt, hvis flere skal på fuldtid,” lyder meldingen fra sygeplejerskernes næstformand Dorte Steenberg. 
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share

Af: Mads Krøll Christensen, mkc@dsr.dk

"Vi vil prøve at ændre på deltidskulturen ved som udgangspunkt udelukkende at slå fuldtidsstillinger op. Ved kun at slå fuldtidsstillinger op, kan regionerne bedre sikre, at vi fremover kan skaffe tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft på en økonomisk forsvarlig måde,” siger Jens Stenbæk, formand for Løn- og Personalepolitisk Udvalg. Det skriver dr.dk.

Sygeplejersker er en af de absolutte største faggrupper i regionerne. Og tal fra Dansk Sygeplejeråd viser, at 49 procent af de regionalt ansatte sygeplejersker er ansat til at arbejde 37 timer eller mere om ugen, mens 40 procent er ansat til at arbejde på nedsat tid mellem 30 og 36 timer om ugen. Kun 11 procent af sygeplejersker er ansat til at arbejde på nedsat tid under 30 timer om ugen.

”Vi ved, at de sygeplejersker, som arbejder på deltid, gør det, fordi de også trækker læsset i hjemmet. Derudover er der en stor gruppe af de deltidsansatte, som på grund af et hårdt arbejdsmiljø og mange nattevagter, vælger fuldtid fra,” forklarer Dorte Steenberg, næstformand i Dansk Sygeplejeråd, til dsr.dk.

Dorte Steenberg understreger:

”Så når sygeplejersker vælger deltid, er det bestemt ikke udtryk for, at de ligger på den lade side. Tværtimod.”

Ret til fuldtid
Ifølge Dorte Steenberg er deltid problematisk, fordi det især er kvinder i den offentlige sektor, som arbejder på deltid. Og det betyder, at kvinders livsløn er lavere end mænds. Ligesom kvindernes pensionsopsparing også bliver mærkbart lavere.
 
”Derfor er det nødvendigt, at medarbejderne får ret til fuldtid. Det er ikke nok bare at slå flere fuldtidsstillinger op, det skal være en ret, men ikke en pligt, for sygeplejersker at komme på fuldtid, hvis de ønsker det,” siger Dorte Steenberg, der understreger, at flere fuldtidsstillinger naturligvis kun er relevante, hvis ledigheden er lav.

Nødvendigt med bedre arbejdsmiljø
Dorte Steenberg peger på, at det er nødvendigt, at regionerne styrker arbejdsmiljøet på arbejdspladserne, hvis flere sygeplejersker skal arbejde på fuldtid.
 
”Regionerne skal sikre et sundt og velfungerende arbejdsmiljø. Og arbejdsmiljøet skal styrkes yderligere, hvis sygeplejerskerne skal arbejde yderligere. Konkret handler det blandt andet om faglige udfordringer og fleksibilitet i forhold til vagtplanlægning,” siger Dorte Steenberg til dsr.dk og understreger, at Dansk Sygeplejeråd klart forventer at blive inddraget i forhandlinger:

”Så vi i fællesskab kan finde arbejdsmiljøløsningerne, særligt for de medlemmer, der hovedsagelig har nattevagter.”

Ingen tvinges
Jens Stenbæk understreger, at regionerne ikke vil tvinge medarbejdere fra deltid på fuldtid.

”Vi hverken kan eller ønsker at tvinge dem, der er på deltid i dag, op på fuld tid. Men ved fremadrettet kun at slå fuldtidsstillinger op kan vi undgå at socialisere nyuddannede i en deltidskultur,” siger Jens Stenbæk ifølge dr.dk.

Danske Regioners fælles politik forventes at træde i kraft 1. januar 2014

Læs hele historien på dr.dk

Publiceringsdato:
02. december 2012
Ændringsdato:
02. december 2012