Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Regioner: Fejlbehandlede skal have mindre erstatning

Regionerne vil stramme kriterierne for erstatning til fejlbehandlede. Det skriver Berlingske. "Forkert beslutning," lyder meldingen fra Dorte Steenberg, næstformand i Dansk Sygeplejeråd.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share
Af: Mads Krøll Christensen, mkc@dsr.dk

Nogle patienter skal have mindre i erstatning, mens andre slet ikke skal have økonomisk kompensation. Og det selv om de er kommet alvorligt til skade i forbindelse med deres behandling i det danske sundhedsvæsen. Det er holdningen i regionerne, skriver Berlingske.
 
”Det er en voldsom udvikling i en tid, hvor riget fattes penge. Vi må for eksempel se på, om det er rimeligt, at en patient på 85 år med en årelang sygdomshistorie og et komplekst forløb stadig skal kunne få en høj erstatning, hvis der støder komplikationer til,” siger formand for sundhedsudvalget under Danske Regioner, Ulla Astman (S) til Berlingske. 
 
Sygeplejersker undrer sig
I Dansk Sygeplejeråd ryster næstformand Dorte Steenberg på hovedet over regionernes udmelding.
 
”Der bliver jo ikke begået færre fejl, fordi man nedsætter erstatningerne. I stedet for at straffe fejlopererede patienter, som i forvejen ligger ned både fysisk og psykisk, skulle regionerne som ansvarlige for sygehusvæsenet hellere undersøge, hvorfor der er sket en eksplosion i erstatningskrav fra patienterne. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at de konstante effektiviseringer i nogle tilfælde påvirker kvaliteten negativt,” påpeger Dorte Steenberg til dsr.dk.
 
Skruen er strammet for meget
Ifølge Berlingske er antallet af anmeldelser med krav om erstatning efter patientskader vokset kraftigt. Alene fra første halvår 2011 til samme periode i 2012 steg tallet med 25 procent til knap 5.000.
 
”Medarbejderne i sundhedsvæsenet har de seneste år øget produktiviteten markant. Nogle steder er medarbejderne pressede ud over, hvad der er rimeligt for dem og forsvarligt for patienterne. Det er der problemet ligger og ikke i erstatningernes størrelse,” udtaler Dorte Steenberg til dsr.dk. 
 
Læs hele historien i Berlingske 
 
Kilde: Berlingske, den 3. januar
Publiceringsdato:
03. januar 2013
Ændringsdato:
03. januar 2013