Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Portræt: Tæt på sygeplejerskernes formand

55-årige Grete Christensen er en terrier, som er vokset op i et arbejderhjem, hvor hun altid skulle gøre sit bedste. I dag er hun formand for landets sygeplejersker og lever og ånder for at skabe resultater for medlemmerne.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share

Af Søren Olufsen, sbo@dsr.dk 

Landets sygeplejersker sætter hver dag deres lid til, at den 55-årige ildsjæl fra "et almindeligt arbejderhjem på landet" gør sit bedste for at skabe gode løn og arbejdsforhold. Og det gør hun.  

”Som barn lærte jeg, at man altid skal yde sit yderste. Vi talte ikke om politik, men vi børn havde en høj grad af fornemmelse af, at man gjorde sit bedste og levede op til de krav, der blev stillet. Det har jeg taget med mig,” siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd i et stort portrætinterview med Avisen.dk.   

“Jeg er en terrier, men ikke en bullterrier, der bider mig fast i struben på folk på den anden side af bordet. Jeg er mere en blid terrier. Jeg tror faktisk, at man via samarbejde opnår bedre resultater end ved at søge konfrontationen.” 

En livsstil 
Grete Christensen har tre år på bagen som formand og er netop blevet valgt for en ny fireårig periode. Hun lægger al sin energi i arbejdet, børnene er flyttet hjemmefra, og ofte er hun kun hjemme hos manden i Holbæk i weekenderne. I hverdagen overnatter hun i sin lejlighed i København.  

“Det er en livsstil at være formand for en faglig organisation. Man skal kunne rumme mange ting og ikke lade sig gå på at de stød, som det også giver. Jeg udsætter mig selv for kritik hver gang, jeg åbner munden. Så man skal have sine meningers mod.”  

Læs hele portrættet af Grete Christensen 

Se billedgalleri af Grete Christensen
Publiceringsdato:
05. december 2012
Ændringsdato:
05. december 2012