Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Patientbøder på vej

To sygehusafdelinger vil snart indføre gebyrer, hvis patienter ikke møder op til en aftale og har undladt at melde afbud. DSR støtter ordningen, men det skal ikke ramme særligt udsatte.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share
Af Søren Olufsen, sbo@dsr.dk

Forestil dig at der står et helt hold af læger og sygeplejersker klar til at tage imod patienten, men vedkommende dukker aldrig op og har ikke meldt afbud. Det sker af og til på landets hospitaler, og det vil regionerne gøre op med. Derfor er planen, at man inden årsskiftet sætter gang i et forsøgsprojekt på Rygcenteret i Middelfart og ortopædkirurgisk afdeling på Regionshospitalet i Viborg. 

”Nu gennemfører vi projektet, så vi kan få afklaret, om gebyrer er en god idé eller ej,” siger Bent Hansen, formand for Danske Regioner (S) til Berlingske.

Ifølge avisen vil patienter, der ikke møder op til en aftale og som ikke har meldt afbud få en bøde i omegnen af 500 kroner.

I Dansk Sygeplejeråd støtter man en gebyrordning, fordi det er spild af ressourcer, når nogen udebliver uden afbud eller anden gyldig grund.

Men formand Grete Christensen understreger, at sundhedsvæsenet har et stort ansvar for at sikre øget tilgængelighed og kommunikation med patienterne. Samtidig er der en gruppe af patienter, psykisk syge og særligt udsatte, som sundhedsvæsenet skal blive bedre til at hjælpe med at overholde aftaler, og her nytter det ikke noget med bøder.
Publiceringsdato:
22. august 2013
Ændringsdato:
22. august 2013