Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Sygeplejersker headhuntes til udlandet

Halvdelen af alle nyuddannede sygeplejersker er blevet forsøgt headhuntet til jobs i udlandet af rekrutteringsbureauer.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share
Tekst: Andreas Rasmussen, anr@dsr.dk
Analyse: Simon Martin Hansen, DSR Analyse

Rigtigt mange nyuddannede sygeplejersker bliver kontaktet af rekrutteringsbureauer, der tilbyder dem job i udlandet. Faktisk er det over halvdelen af de sygeplejersker, der blev færdige i sommers, der er blevet forsøgt headhuntet. 

En ny undersøgelse fra DSR Analyse viser, at 146 af 288 adspurgte nyuddannede sygeplejersker, svarende til halvdelen, er blevet kontaktet af rekrutteringsbureauer, der har tilbudt dem arbejde i udlandet.

Dansk Sygeplejeråds næstformand kan godt forstå, at de danske sygeplejersker er efterspurgte.

”Danske sygeplejersker er højt kvalificerede og meget kompetente. Det er derfor de høster så meget anerkendelse ude i verden og bliver headhuntet,” siger Anni Pilgaard og fortsætter: 

”Det er rigtig fornuftigt, at danske sygeplejersker kan udvikle deres kompetencer i udlandet, så længe det er svært at få et job herhjemme.”

Brug for flere sygeplejersker herhjemme
Hun understreger dog, at det er oplagt, at danske arbejdsgivere skynder sig at få fat i de nye sygeplejersker, inden de forlader landet.

”Jeg må nok sige, at det er paradoksalt, at mens vi herhjemme ser, at der mange steder er for lidt personale i forhold til antallet af patienter. Og især de akutte og medicinske afdelinger er presset på grund af massiv overbelægning. Så har udlandet mere travlt med at få fat i vores sygeplejersker end vores egne arbejdspladser,” siger Anni Pilgaard, der også peger på, at sundhedsvæsenet ude i kommunerne har brug for ekstra sygeplejersker, som kan være med til at forebygge indlæggelser af især ældre borgere. 

Tager til Norge
Danske sygeplejersker takker ofte ja til tilbuddet om job i udlandet. F.eks. blev antallet af danske sygeplejersker, der fik autorisation i Norge, næsten tredoblet fra januar 2010 til januar 2011. 

Men Dansk Sygeplejeråd gør opmærksomme, at hvervning igennem rekrutteringsbureauer kan betyde, at sygeplejerskerne kommer til at arbejde uden overenskomst, og det er et problem, siger Anni Pilgaard:

”Når sygeplejersker vil arbejde i udlandet, så opfordrer vi dem til at søge ansættelse direkte på sygehusene eller i kommunerne. Kun sådan kan de være sikre på at være dækket af overenskomst og have ordentlige arbejdsvilkår. Man bør altid ringe til DSR for at få vejledning før man tager job i udlandet.”

Publiceringsdato:
06. februar 2013
Ændringsdato:
06. februar 2013