Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Nyt projekt skal højne kommunal patientsikkerhed

Dansk Sygeplejeråd opfordrer landets kommuner til at deltage i KL’s nye pilotprojekt ’Patientsikker Kommune’. Projektet skal reducere antallet fejl og indlæggelser og øge antallet af borgere, der får den rigtige medicin hver gang.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share

​Af Mads Krøll Christensen, mkc@dsr.dk

Nyt patientsikkerhedsprojekt. KL lancerer nu det tre-årige pilotprojekt ’Patientsikker Kommune’.  Som navnet antyder, har projektet til formål at øge patientsikkerheden i landets kommuner.

”Det jo er alment kendt, at der er langt fra teori til praksis, så nye metoder er svære at få implementeret i det daglige arbejde. Projektet her handler om at ændre på vante arbejdsgange til gavn for de borgere, vi møder i den kommunale sygepleje. Derfor håber vi, at rigtig mange kommuner vil vise interesse for projektet,” siger kontorchef i KL Christian Harsløf til KL’s nyhedsbrev. 

Konkret vil projektet sætte fokus på at forebygge utilsigtede hændelser i den kommunale sundhedsindsats i forhold til medicinering, fald og tryksår. Projektets mål er ambitiøse, nemlig:

• at antallet af tryksår skal reduceres med 50 %
• at antallet af skader efter fald skal reduceres med 50 %
• og endelig at antallet af borgere, der får den rigtige medicin hver gang, skal øges.
 
I Dansk Sygeplejeråd glæder formand Grete Christensen sig over projektet.
 
”Det er rigtigt positivt, at KL fortsat sætter fokus på patientsikkerheden i kommunerne. Høj patientsikkerhed øger kvaliteten i behandlingen og arbejdsglæden hos personalet. Alle vinder på patientsikkerhed,” siger Grete Christensen.

I 2012 viste årsberetningen for Dansk Patientsikkerhedsdatabase, at der var over 98.000 utilsigtede hændelser i den kommunale sundhedssektor. ’Patientsikker Kommune’ er udviklet i et samarbejde mellem Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, KL og Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

Læs mere om projektet på KL’s hjemmeside

Publiceringsdato:
03. maj 2013
Ændringsdato:
03. maj 2013