Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Ny task force i psykiatrien

Nyt udvalg og task force skal løfte psykiatrien. Det skriver Altinget Sundhed. Positivt tiltag, lyder reaktionen fra Dansk Sygeplejeråd.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share
Af: Mads Krøll Christensen, mkc@dsr.dk

Psykiatri. Regeringen opretter task force og nedsætter tværfagligt udvalg i psykiatrien. Det skriver Altinget Sundhed, fredag. Task forcen skal overvåge behandlingen i psykiatrien, mens det tværfaglige psykiatriudvalg skal rådgive Sundhedsstyrelsen på området.

Til Altinget siger sundhedsminister Nick Hækkerup (S):

”Men at styrke psykiatrien handler om mere end mursten og sengepladser. Det handler i høj grad også om styring og samarbejde på tværs af de mange aktører, som arbejder med eller i psykiatrien. Derfor har vi nedsat en ny task force og et nyt udvalg med repræsentanter for de relevante myndigheder, de faglige miljøer og patienterne.”

I Dansk Sygeplejeråd kalder formand Grete Christensen initiativet for ’positivt og nødvendigt’.

”Der er brug for en langt tættere kobling af de faglige miljøer på psykiatriområdet, end det er tilfældet i dag. Det er nødvendigt, at vi sikrer os, at de indsatser, der sættes i gang med regeringens handleplan, udrednings- og behandlingsgarantien samt indsatsen for at nedbringe tvang også bliver omsat til reelle forbedringer for patienterne,” siger Grete Christensen og understreger, at task forcen også skal hjælpe til at skabe et bedre landsdækkende overblik over psykiatrien.

Grete Christensen pointerer, at det bestemt er positivt, at de faglige miljøer tilsyneladende får plads i det nye udvalg.

”Vi venter fortsat på den samlede handleplan på psykiatriområdet. Vi regner med, at der i planen afsættes flere ressourcer til psykiatrien, og at der bliver lagt vægt på kompetenceudvikling, psykiatriske akutteam og en indsats for at sikre en bedre sammenhæng mellem sektorerne,” siger hun.

Den kommende task force er ifølge Altinget Sundhed navngivet Task Force for Psykiatriområdet.

Læs hele historien på Altinget Sundhed
Publiceringsdato:
09. maj 2014
Ændringsdato:
09. maj 2014