Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Ny kandidatuddannelse i klinisk sygepleje

Syddansk Universitet tilbyder nu som det første universitet i Danmark to nye kandidatuddannelser i jordmodervidenskab og ergoterapi. Derudover får sygeplejersker nu også mulighed for at tage en akademisk overbygning i klinisk sygepleje.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share
Kandidatuddannelsen for sygeplejersker i klinisk sygepleje i Odense er den første, der uddanner sygeplejersker til at udvikle det kliniske arbejde på sygehusene og at trække på den aktuelle og evidensbaserede viden.

Dansk Sygeplejeråd, Ergoterapeutforeningen og Jordemoderforeningen har været med til at udvikle uddannelserne i samarbejde med universitetet og ser frem til, at deres medlemmer nu får en akademisk overbygning indenfor deres respektive fagområder. I Dansk Sygeplejeråd glæder man sig over, at sygeplejersker nu får muligheden for at få en kandidatuddannelse i klinisk sygepleje.

”Det er helt afgørende, at vi får disse kandidatuddannelser, hvis vi skal opretholde, men også udvikle høj kvalitet og patientsikkerhed, og for at vores sundhedsvæsen i fremtiden kan måle sig på internationalt niveau,” siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.
 
Jordmødre og ergoterapeuterne får nu mulighed for at få en akademisk overbygning indenfor deres eget fag. Ens for Syddansk Universitets nye kandidatuddannelser er, at alle tre giver kandidaterne et godt teoretisk grundlag og kompetencer. Det giver en mulighed for at professionsbachelorerne kan uddanne sig på et højt kvalificeret niveau baseret på forskning.

Alle tre uddannelser bliver udbudt fra næste studieår. Universitetet forventer at optage 25 jordmødre, 30 ergoterapeuter og 30 sygeplejersker. Optagelseskravene er en professionsuddannelse.

Læs mere om de tre kandidatuddannelser


Publiceringsdato:
21. december 2013
Ændringsdato:
21. december 2013